Visus sausus ingredientus sumaišykite dubenyje, tada įmaišykite sviestą, kiaušinius, citrinos žievelę ir vanilę. Minkykite iki gausite vientisą, tvirtą ir blizgančią tešlą.
Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve iki kitos dienos.
Jeigu turite mažai laiko, leiskite tešlai pailsėti šaldytuve bent 2 valandas.
Atšalusią tešlą po gabalėlį iškočiokite su voleliu ir išpjaukite mėgstamomis pjaustyklėmis. Paruoštas formas dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kepkite orkaitėje apie 7 minutes 170°C temperatūroje. Iškart po kepimo išimkite sausainius iš karštos kepimo skardos, kad jie neapskrustų. Kai sausainiai atvės, sudėkite juos vieną ant kito.
Aptepkite atskirus gabalėlius mėgstama uogiene. Paprastai šiems sausainiams, kurie patys savaime yra labai saldūs, rekomenduojamos rūgštesnės uogienės, pavyzdžiui, braškių ar serbentų.
Prieš patiekiant, galite įberti daugiau cukraus.
Nuotrauka: In kitchen with Zuz