5 € jumsRegistracijaPrisijungimas5 € jumsKrepšelis

7 valgomieji augalai sode ir balkone

Flera · 2022, gegužės 31

Dievinate daržininkystę, o ypač, kai tai galite daryti bet kur balkone ir sode? Sužinokite, ką daryti, kad derlius džiugintų. Straipsnį su patarimais jums parengė studijos architektai.

Žemuogės ir žolelės

Pasodinkite žemuoges savo terasoje arba sode. Jos skanios, puikiai tinka pasodinti po krūmais arba užpildyti tuščią vietą daugiamečių gėlių lysvėje. Žemuogių privalumas – greitas plitimas ūseliais. Be to, jauni lapai naudojami medicininiais tikslais.

Beveik kiekviename sode galite išvysti Lamarko medlievą. Tai gražus krūmas, kurį pasodinti galite ir tarp krūmų, ir kaip įdomią daugiastiebę puošmeną prie terasos. Iš saldžių uogų galite pagaminti uogienių, arba valgyti šviežias.

Patarimas: be vaismedžių, krūmokšnių ir žemuogių, kurie tinka bet kuriame sode, lysves galite papildyti žolelėmis. Raudonėlį, česnaką ir dašį galėsite skinti net žiemą.

Balkonui tinkami krūmai ir netradicinės žolelės

Į didesnį vazoną pasodinkite geltonžiedę sedulą. Mažame sode ar terasoje ji bus nuostabia puošmena. O sode puikiai tiks kaip lesalas paukščiams ar gyvatvorė.

Egzotiška alternatyva: pasodinkite japonišką sedulą. Ji turi gražius baltus žiedus – su valgomais vaisiais.

Rečiau naudojamus vaistinius daugiamečius augalus įterpkite į valgomąją sodo dalį. Jie dažnai gali būti naudojami nuo šaknų iki žiedų. Mūsų mėgstamiausia šioje kategorijoje šiuo metu yra gražiai žydinti vaistinė svilarožė.

Sodo patarimas: mūsų širdis užkariavusios vyšnios. Tai ne tik sezoninės uogos, bet ir gražūs medžiai, tinkantys bet kokiam sodui. Pavasarį gražiai žydi, rudenį lapai pagelsta ir ypač maloniai vėsina visą vasarą.

Daugiau patarimų augalams balkone

• Balkonui įsigykite savaiminio laistymo vazonus, kurių dėka jūsų augalais bus pasirūpinta net tada, kai keliausite.

• Jei į savo mitybą norite įtraukti daugiau sveikatai palankių produktų, galbūt atėjo puikus metas pradėti daiginti sėklas. Jau po savaitės turėsite maistingų daigų pagardinti sumuštiniams, salotoms ar sriuboms.