3 kalėdinių sausainių receptai
Paruošėme tris sausainių receptus. Išbandykite kažką naujo ir išsikepkite šokoladinių sausainių arba sausainių su kiaušinio kremu.
Sausainiai su kiaušinių likerio kremu
Tešlai:
400 g miltų,
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
100 g cukraus pudros,
2 šaukštai kiaušinių likerio,
2 kiaušinių tryniai,
200 g minkšto sviesto,
Kremui:
100 g minkšto sviesto,
2 šaukštų kambario temperatūros maskarponės,
50 g cukraus pudros,
50 g baltojo šokolado,
5 šaukštų kiaušinių likerio.
Iš ingredientų užminkykite tešlą ir palikite ją dviem valandoms šaldytuve. Tada išpjaustykite formeles. Galite naudoti kočėlą su raštais arba formelę. Išpjaustytų formų sausainius perkelkite ant riebalais išteptos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 9 minutes.
Kai atvės, galite pradėti puošimą. Paruoškite kremą. Išsukite minkštą sviestą ir palaipsniui
įmaišykite 2 šaukštus kambario temperatūros maskarponės. Maskarponė turi būti kambario temperatūros, kitaip kremas greitai sutirštės. Įmaišykite cukrų, kiaušinių likerį ir ištirpintą baltąjį šokoladą. Papuoškite naudodami konditerinį maišelį.
Iškepkite netradicinius sausainius su kiaušinių likeriu