Iki -20% sodo prekėms Sutaupykite →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

3 kalėdinių sausainių receptai

Paruošėme tris sausainių receptus. Išbandykite kažką naujo ir išsikepkite šokoladinių sausainių arba sausainių su kiaušinio kremu.

Sausainiai su kiaušinių likerio kremu

Tešlai:

  • 400 g miltų,
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
  • 100 g cukraus pudros,
  • 2 šaukštai kiaušinių likerio,
  • 2 kiaušinių tryniai,
  • 200 g minkšto sviesto,
    Kremui:
  • 100 g minkšto sviesto,
  • 2 šaukštų kambario temperatūros maskarponės,
  • 50 g cukraus pudros,
  • 50 g baltojo šokolado,
  • 5 šaukštų kiaušinių likerio.

    Iš ingredientų užminkykite tešlą ir palikite ją dviem valandoms šaldytuve. Tada išpjaustykite formeles. Galite naudoti kočėlą su raštais arba formelę. Išpjaustytų formų sausainius perkelkite ant riebalais išteptos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 9 minutes.

    Kai atvės, galite pradėti puošimą. Paruoškite kremą. Išsukite minkštą sviestą ir palaipsniui įmaišykite 2 šaukštus kambario temperatūros maskarponės. Maskarponė turi būti kambario temperatūros, kitaip kremas greitai sutirštės. Įmaišykite cukrų, kiaušinių likerį ir ištirpintą baltąjį šokoladą. Papuoškite naudodami konditerinį maišelį.

  • Iškepkite netradicinius sausainius su kiaušinių likeriu

    Iškepkite netradicinius sausainius su kiaušinių likeriu

    Sausainiai su vaflinių saldainių trupiniais

    Tešlai:

  • 300 g miltų,
  • 100 g cukraus pudros,
  • 200 g sviesto,
  • 1 kiaušinis,
  • pusės citrinos žievelės.
    Kremui:
  • 4 šaukštai romo,
  • 4 vaflinių saldainių,
  • 2 šaukštų cukraus pudros,
  • 200 g sviesto.

    Persijokite miltus ir cukrų, įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite suminkštintą sviestą ir citrinos žievelę. Užminkykite tešlą. Ją atvėsinkite šaldytuve. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Iškočiokite tešlą ir iš jos išpjaukite norimas maždaug 3 mm storio formas. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8-10 minučių.

    Kremui išplakite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų, romą ir smulkiai tarkuotus vaflinius saldainius. Viršų aptepkite šokoladiniu glajumi ir apibarstykite tarkuotais vafliniais saldainiais. Apatinę dalį aptepkite kremu ir sulipdykite.

  • Šokoladiniai sausainiai

    Tešlai:

  • 220 g miltų,
  • 70 g cukraus pudros,
  • 30 g kakavos,
  • žiupsnelio druskos,
  • 125 g sviesto,
  • 2 kiaušinių tryniai,
  • juodojo šokolado papuošimui,
  • šaltyje džiovintų aviečių, smulkintų riešutų (migdolų, pistacijų, lazdyno riešutų).

    Iš ingredientų užminkykite tešlą ir iš jos išpjaukite apvalius sausainius, kurių viduryje išpjaukite dar vieną mažesnį apskritimą.

    Iškeptus sausainius pamerkite į juodąjį šokoladą ir apibarstykite smulkintomis liofilizuotomis avietėmis. Šis derinys ypač šventiškas. Jei neturite aviečių, galite pabarstyti smulkintomis pistacijomis, lazdyno riešutais arba migdolais.