Raudona, žalia ir auksinė – spalvos, kurios tiesiog priklauso Kalėdoms. Raudona simbolizuoja džiaugsmą ir meilę, žalia į interjerą įneša natūralių elementų, o auksinė – prabangos ir rafinuotumo. Kartu ši trijulė kuria šventinę atmosferą.
Jei norite, kad jūsų stalas tikrai išsiskirtų, galite pasirinkti subtilius jų variantus, pvz., tamsiai bordo, o ne sodriai raudoną, arba pritemdytą auksinę, o ne šviesią.
Kalėdinę staltiesę rinkitės pagal valgomojo stalo dydį ir formą. Staltiesės kraštai turi išsikišti už stalo kraštų iš abiejų pusių bent 30 cm.
Jei turite didžiulį stalą, jį papuošti galite stalo takeliu.
Nepamirškite kalėdinių padėklų. Prie patiekalų puikiai tiks raudonos ir šalavijo žalios spalvos derinys. Papildykite stalą kalėdinėmis servetėlėmis.
Nesenstantis baltas porcelianas – klasika, tačiau nebijokite eksperimentuoti su kalėdiniu motyvu dekoruotomis lėkštėmis, kurios dėmesį patraukia neįprasta forma ar spalva.
Pavyzdžiui, raudonos spalvos indai sužadins apetitą ir sukurs jaukumą.
Jei stalo įrankius su aukso ar sidabro dekoru taupote šventinėms progoms, dabar puikus metas panaudoti juos kaip dekoratyvinį elementą.
Kalėdiniai sausainiai visada sulaukia dėmesio. Tačiau nepamirškite juos pateikti karališkai, pavyzdžiui, ant dailios lėkštės.
Metas tostui! Vyną patiekite ant aukšto kotelio ir skaidrioje, geriausia, krištolinėje taurėje – taip gėrimo spalva ir grynumas dar labiau išryškės. Vyno taurės atrodys prabangiai su aukso arba dailiomis detalėmis. Putojančiais vynais mėgaukitės iš šampano taurių.
Neįprastoms akimirkoms reikia išskirtinių dekoracijų. Naudokite natūralias ir šviesias, nes jos suteiks jaukumo.
Įspūdingą efektą galite pasiekti naudodami retro kalėdines dekoracijas, žvakidę ar puansetiją a>. O jei dar liko vietos stalo viduryje, galbūt nuotaiką praskaidrins šiek tiek kalėdinio kičo – pavyzdžiui, elnio figūrėlė.
O pabaigai? Žvakės yra būtinos. Tačiau įsitikinkite, kad jos netrukdo matyti kitų svečių.