15 % nuolaida su kodu PAVASARIS15 | Sutaupykite →
-20 % kilimams Flair Rugs su kodu FLAIR20 | Sutaupykite →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Mėgaukitės rudens kepsnių vakarėliu sode

Lída Maršálková
Lída Maršálková
Bonami Blogger

Rudeninis maisto ruošimas ant grotelių turi nepamirštamo žavesio. Todėl būtų iš tiesų apmaudu kepsninę ir sodo baldus padėti į sandėliuką kartu su pirmaisiais krentančiais lapais. Kepsnių kepimas ant grotelių rudenį gali būti dar malonesnis nei vasarą. O kur dar neįtikėtinai spalvingi ir viliojantys rudens receptai, kuriuos galite paruošti ant grotelių!

Neturite grotelių? Jums visai nebūtina laukti kito kepimo ant grotelių sezono. Bonami galite įsigyti aukštos kokybės kepsninių su kuriomis patiekalai bus ypač skanūs.

Dujinis grilius

Nukritus temperatūrai, dujinės kepsninės turi labai daug privalumų. Skirtingai nuo kietojo kuro, temperatūra yra pastovesnė, todėl ir po dviejų valandų kepimo ant grotelių jums bus šilta, nereikės nuolat bėgioti ieškoti malkų ar medžio anglių.

Dujinės kepsninės taip pat pasižymi tuo, kad neskleidžia dūmų. Dūmai neįsigeria į jūsų mėgstamą megztinį ar pledą, todėl lauke prie kepsninės galite jaukiai įsisupti į tai, kas jums patogu. Kita vertus, neteksite autentiško medžio anglių traškėjimo, kuris dar labiau paįvairina sodo atmosferą. Taigi, tik nuo jūsų priklauso, ką pasirinksite.

Planuokite kepimo laiką

Kepant ant grotelių rudenį, būtina iš anksto įkaitinti kepsninę, kad maistas iškeptų tolygiai ir nepriliptų prie grotelių. Naudodami medžio anglių kepsnines, iš anksto įkaitinkite kepsninę uždegdami anglis ir leiskite joms degti, kol pasidengs pilkais pelenais. Dujines kepsnines įkaitinkite 15 minučių su uždarytu dangčiu.

Gamindami maistą, naudokite netiesioginę kaitrą, kad maistas neišdžiūtų. Norėdami naudoti netiesioginę šilumą, tiesiog įžiebkite vieną ar du degiklius dujinėje kepsninėje arba sukurkite dviejų zonų ugnį ant medžio anglių kepsninės. Kai kepsninė įkaista, maistą dėkite ant šaltosios kepsninės pusės ir kepkite uždengę dangtį.

Tinkami kepimo ant grotelių pagalbininkai

Parodykite, kad esate profesionalas. Kokie griliaus reikmenys turėtų būti jūsų rinkinyje?
  • Motorizuotas iešmas.
  • Termometras: termometrą būtina turėti ne tik rudenį. Jis padės prižiūrėti mėsos vidaus temperatūrą, kad ji nebūtų nepakankamai iškepusi ar išdžiūvusi.
  • Marinavimo švirkštas.
Taip pat nepamirškite, kad tikras grilio meistras galvoja ne tik apie kepimą, bet ir apie grilio priežiūrą. Artėjant žiemai investuokite į kokybišką griliaus dangtį, kad ledas ir sniegas nesugadintų jūsų kepsninės. Jei įmanoma, perkelkite kepsninę po stogu arba į garažą.

Mėgaukitės rudeniniu kepimu ant grotelių ir nesušalkite

Nors jūsų veidą gali lepinti saulės spinduliai, labai lengva sušalti. Tačiau būtų apmaudu anksti uždaryti kepsnių kepimo sezoną vien dėl to, kad vakare temperatūra nukrito.

Susisupkite į antklodę ar apsivyniokite šaliku ir gurkšnokite karštą gėrimą. Taip pat labai praverčia lauko radiatoriai. Dujinė lempa, ugniakuras ar radiatorius sukurs malonią šilumą ir jums nereikės užsidėti trijų sluoksnių drabužių.

Tinkami sodo žibintai, nesvarbu, ar tai būtų girliandos, ar šviečiančios dekoracijos, taip pat padės sukurti malonią atmosferą.

Ką kepti ant grotelių rudenį?

Ruduo – puikus metas ant grotelių kepti mėsą ir sezonines daržoves. Šonkauliukai, kepsniai, vištiena ir kiaulienos kotletai – visa tai puikus pasirinkimas rudeninėms kepsninėms. Taip pat išbandykite ant grotelių keptus kukurūzus, bulves, svogūnus, sezoninius patisonus ar paprikas. O ką pilti į puodelį ar skardinę sau ar svečiams? Išsivirkite karšto sidro arba stiprią imbierinę arbatą.