14 % nuolaida kilimams su kodu KILIMAI14 | Sutaupykite →
10 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Mėgaukitės vasara patogiai savo namuose ir sode

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

Vasara, tai – ne tik laikas praleistas prie Adrijos jūros paplūdimių. Nors dauguma trokšta bent kelias dienas praleisti paplūdimyje, vasaros žavesys slypi kasdienėse akimirkose, kviečiančiose kiekvieną dieną paversti mini atostogomis.

Paprastas popietes paverskite mini atostogomis

Vasaros sezonas – geriausia proga pasinaudoti jus supančia aplinka, laisvas akimirkas paverčiant spontaniškomis mini atostogomis. Būtent spontaniškumas tokias akimirkas paverčia ypatingomis. Nesvarbu, ar tai būtų netikėta saulėta popietė, viliojanti pietauti lauke, ar savaitgalis, kai galite praleisti dieną iškylaudami.

Pasimėgauti vasaros spontaniškumu taip pat reiškia atverti savo namus šeimai ir draugams. Pakvieskite juos į netikėtą puotą kieme, iškylą ar tiesiog pasivaišinti šaltu gėrimu balkone. Vasara juk yra simbolinis bendravimo, atsipalaidavimo ir nepamirštamų prisiminimų kūrimo su artimaisiais sinonimas.

Kvapnus ir gaivus – tobulos vasaros iškylos receptas

Vasariška iškyla neatsiejama nuo sezoninių skanėstų. Naminis braškių pyragas su natūraliu saldumu ir gaivumu puikiai įkūnija sezono dvasią. Jį papuoškite vaisiais ir uogomis. Sezoniniai vaisiai ne tik nudažys stalą gyvomis spalvomis, bet ir suteiks reikiamos atgaivos šiltomis dienomis, kai organizmui nesinori sunkaus maisto.

Kartais už maistą svarbiau yra švieži ir aromatingi vasaros gėrimai. Pateikiame jums dvi idėjas, su kuriomis tikrai pradžiuginsite svečius.
Šeivamedžio ir mėtų limonadas
1. Užvirinkite 3 litrus vandens su 3 kg cukraus, kol cukrus ištirps.
2. Į atvėsusį cukraus ir vandens mišinį įberkite 30-40 nuplautų šeivamedžio žiedų, 3-4 saujas mėtų lapelių ir 3 gramus citrinos rūgšties.
3. Leiskite mišiniui pastovėti 24 valandas, tada perkoškite per sūrmaišį, supilkite į sterilizuotus butelius ir naudokite pagal poreikį.
4. Patiekdami sumaišykite su paprastu arba gazuotu vandeniu, įdėkite kelis ledo kubelius, citrinos griežinėlį ir mėtos lapelį.
Levandomis pagardintas limonadas
1. Norėdami pasigaminti levandų sirupo, puode sumaišykite lygias dalis vandens ir cukraus, įdėkite saują šviežių arba džiovintų levandų ir palikite virti, kol cukrus ištirps.
2. Leiskite atvėsti, tada perkoškite.
3. Limonadui išspauskite kelias citrinas, sumaišykite sultis su vandeniu ir pagal skonį pasaldinkite levandų sirupu.
4. Patiekite ant ledo, papuošę levandų šakele.

Patiekimas ir dekoravimas

Net paprasčiausi susibūrimai gali būti ypatingi. Gražios ir neįprastos taurės ir ąsočiai, suderinti su natūralių spalvų stalo indais, gali paversti jūsų iškylą elegantiška puota. Smulkmenos taip pat labai svarbios, todėl šviežios gėlės iš sodo gali būti puikus akcentas. Įdomaus rašto staltiesė gali suteikti gyvumo ir padėti sukurti atpalaiduojančią atmosferą.

Vasara taip pat gali atnešti ir mažiau pageidaujamų svečių – uodų. Todėl nepamirškite pasirūpinti kuo nors, kas padėtų kovoti su šiais erzinančiais plėšrūnais. Natūralūs sprendimai, pavyzdžiui, citronella kvepiančios žvakės ar eteriniai aliejai, gali atbaidyti uogus ir kartu prisidėti prie stalo estetikos ir atpalaiduojančios atmosferos kūrimo.
Vasaros esmė – priimti spontaniškumą ir paprastų malonumų džiaugsmą. Padaryti taip, kad kiekviena laisva akimirka būtų tarsi atostogos, net ir patogiai įsitaisius namuose. Taigi, kai vasaros saulė kviečia į lauką, mėgaukitės šiuo laiku. Pakvieskite artimuosius, paruoškite mėgstamų skanėstų ir kurkite prisiminimus, kurie šildys dar ilgai.

Pasitikėkite vasaros magija namuose ir išnaudokite kiekvieną akimirką. Tegul prasideda vasaros atostogos!