Kvapnus ir gaivus – tobulos vasaros iškylos receptas
Vasariška iškyla neatsiejama nuo sezoninių skanėstų. Naminis braškių pyragas su natūraliu saldumu ir gaivumu puikiai įkūnija sezono dvasią. Jį papuoškite vaisiais ir uogomis. Sezoniniai vaisiai ne tik nudažys stalą gyvomis spalvomis, bet ir suteiks reikiamos atgaivos šiltomis dienomis, kai organizmui nesinori sunkaus maisto.
Kartais už maistą svarbiau yra švieži ir aromatingi vasaros gėrimai. Pateikiame jums dvi idėjas, su kuriomis tikrai pradžiuginsite svečius.
Šeivamedžio ir mėtų limonadas
1. Užvirinkite 3 litrus vandens su 3 kg cukraus, kol cukrus ištirps.
2. Į atvėsusį cukraus ir vandens mišinį įberkite 30-40 nuplautų šeivamedžio žiedų, 3-4 saujas mėtų lapelių ir 3 gramus citrinos rūgšties.
3. Leiskite mišiniui pastovėti 24 valandas, tada perkoškite per sūrmaišį, supilkite į sterilizuotus butelius ir naudokite pagal poreikį.
4. Patiekdami sumaišykite su paprastu arba gazuotu vandeniu, įdėkite kelis ledo kubelius, citrinos griežinėlį ir mėtos lapelį.
Levandomis pagardintas limonadas
1. Norėdami pasigaminti levandų sirupo, puode sumaišykite lygias dalis vandens ir cukraus, įdėkite saują šviežių arba džiovintų levandų ir palikite virti, kol cukrus ištirps.
2. Leiskite atvėsti, tada perkoškite.
3. Limonadui išspauskite kelias citrinas, sumaišykite sultis su vandeniu ir pagal skonį pasaldinkite levandų sirupu.
4. Patiekite ant ledo, papuošę levandų šakele.