Ši svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie failų naudojimą, taikymą ir patvirtinimą rasite čia

ok
Menu
10 € jumsRegistracijaPrisijungimas10 € jumsKrepšelis
PradžiaPradžiaĮkvėpimas

Kaip tinkamai sutvarkyti šaldytuvą?

Salotos, keli buteliai kiaušinių likerio, šviežios žolelės, daržovės ir itin kvapnus sūris - ar jūsų šaldytuvas tiesiog sprogsta nuo maisto gausos, o gal niekada jame nieko nerandate?

Kaip laikyti maistą, kad nuostabūs pyragai nepradėtų kvepėti mėsa, o apatinėje lentynoje pamirštos daržovės nesudžiūtų?

Šaldytuvo organizavimas gali būti tikras iššūkis, bet mes esame pasiruošę jums padėti. Pasidalinsime patarimais, bei stilingais ir praktiškais maisto laikymo indais, dėžutėmis, stiklainiais ir kitomis priemonėmis, kurios padės įnešti šiek tiek daugiau tvarkos į jūsų kasdienybę.

1 patarimas: Žolelių laikymas

Įvairios prieskoninės žolelės ilgai nepraras šviežumo, jei supakuosite jas į sudrėkintą servetėlę ir laikysite stiklainėlyje ar dėžutėje.

2 patarimas: Šviežios daržovės

Kad daržovės išliktų šviežios kuo ilgiau, neleiskite joms prarasti drėgmės, užtikrinkite gerą oro cirkuliaciją. Tam gali padėti specialūs kilimėliai, kuriuos reikia padėti daržovių stalčiaus apačioje. Venkite plastikinių maišelių. Geriau rinkitės orą praleidžiančius daugkartinius dėklus ar dėžutes.

3 patarimas: Paspartinkite suvartojimą

Kad išvengtumėte bereikalingo maisto išmetimo, dedikuokite specialią vietą šaldytuve jau paruoštiems patiekalams arba produktams su trumpesne galiojimo data. Taip visuomet atkreipsite į juos dėmesį ir išvengsite bereikalingo švaistymo.

Jei kas nors dažnai sugenda tik todėl, kad nematote šaldytuvo kampuose besislepiančių prooduktų, įsigykite patogias, skaidrias maisto dėžutes, kuriose galėsite matyti visus turimus produktus, net ir tolimiausiame kampe.

4 patarimas: Grupuokite produktus

Paskirkite skirtingas lentynas arba maisto laikymo dėžes ir sugrupuokite kartu padažus, džemus, sūrius ar bet kokias kitas maisto produktų grupes. Taip matysite ką pirkti, o ko ne, bei visuomet viską rasite savo vietose.

5 patarimas: Ledukų formelės

Liko citrinos sulčių, sultinio ar vyno? Nieko tokio, likučius galite užšaldyti ledo formelėse ir panaudoti maisto gamybai pagal poreikį.

6 patarimas: Tvarus maisto laikymas

Maisto laikymui galite panaudoti ir stiklines. Tiks visų dydžių ir formų stiklinės, kuriose galite laikyti sultis, jogurtus, granolą ar net sviestą. Tam puikiai pasitarnaus ir stiklainiai, kurių lieka nuo įvairių padažų, džemų ar konservuotų produktų.

7 patarimas: Ne viską reikia laikyti šaldytuve

Bulvės, česnakai, svogūnai ar imbieras turėtų būti laikomi tamsoje, idealiu atveju šiek tiek žemesnėje nei kambario temperatūroje. Naudokite orui laidžius maišelius ar dėžes.

Viskas gali būti dar aiškiau ir paprasčiau

Mes paruošėme jums specialų rinkinį, kurį galite atsisiųsti, atsispausdinti (geriausia ant limpančio popieriaus) ir sužymėti produktus pagal jų grupes.

Tiek šaldytuve, tiek visoje virtuvėje ir namuose būtina švara ir tvarka. Įkvėpimo semkitės iš patikrintų patarimų, ir valymo darbai bus dar greitesni ir efektyvesni.