Bulvės, kiaušiniai, šviežios žolelės, daržovės ir įvairūs sūriai. Šaldytuvo durelių uždaryti beveik neįmanoma! Bet ką su visu tuo daryti?
Kaip užtikrinti, kad desertai neįgers kvapų, o produktų nepamiršite šaldytuvo stalčiuje?
Maisto produktų tvarkymas šaldytuve gali būti tikras iššūkis, tačiau su tinkamais pagalbininkais tai padaryti bus paprasta. Skaitykite toliau ir sužinokite, kokie priedai gali padėti – stilingi stiklainiai, buteliai ir praktiški dalykėliai, kurie palengvins jūsų kasdienybę.
Pirmiausia, išjunkite šaldytuvą ir po juo padėkite audinį. Tada iš šaldytuvo išimkite visus maisto produktus ir išmeskite sugedusius arba pasibaigusio galiojimo. Pasiruoškite kibirą su muiluotu vandeniu arba actu ir šluoste. Išimkite visus stalčius ir lentynas ir išplaukite juos kriauklėje. Tada išvalykite šaldytuvo vidų muiluotu vandeniu. Galiausiai, viską nusausinkite šluoste. Maistą atgal į šaldytuvą galite sudėti vadovaudamiesi šiame straipsnyje pateiktais patarimais.
Apačioje rekomenduojame laikyti pieną, sultis, mineralinį vandenį ir alkoholį (alų ir baltąjį vyną).
Atviras skardines ir uogienes galima padėti šiek tiek aukščiau. Durelėse taip pat galima laikyti kečupą, garstyčias ir kitus padažus.
Temperatūra šaldiklyje turi būti nuo -18 iki 20°C. Tinkamai supakuokite visus maisto produktus. Stenkitės kuo greičiau užšaldyti maistą, nes taip geriau išsaugosite jų kokybę ir konsistenciją. Niekada neužšaldykite lapinių daržovių, kepto maisto, majonezo, vaisių ir daržovių, kuriuose yra daug vandens.
Pagamintą maistą atvėsinkite ir kuo greičiau įdėkite į šaldytuvą, geriausia – per dvi valandas. Padalinkite maistą į mažesnes porcijas, kad greičiau atvėstų ir būtų lengviau pašildyti.