Kasdien šluojate, valote, šluostote, šveičiate ir vis tiek atrodo taip, tarsi niekas nieko nevalytų? Vis dėlto palaikyti švarą ir tvarką virtuvėje yra svarbiau nei bet kur kitur.
Semkitės įkvėpimo iš mūsų paprastų patarimų ir patogių įrankių, kad valymas būtų greitesnis ir lengvesnis. Stilingi organizatoriai ir pakabinami laikikliai padės ilgiau išlaikyti tvarką.
Prieš plovimą surinkite visus nešvarius indus nuo virtuvės stalviršio ir valgomojo stalo, įdėkite juos į indaplovę ir įjunkite ją.
Kitu atveju, indus plaukite rankomis, išdžiovinkite ir sudėkite tiesiai į spinteles.
Vadovaukitės pagrindine taisykle, kuri taikoma bet kokiam valymui: nuo viršaus į apačią. Pradėkite valyti nuo viršutinių lentynų, nuo kurių reikia nuvalyti dulkes, eikite per stalviršį, o grindis palikite paskutines.
Patarimas: Nepamirškite reguliariai prižiūrėti savo prietaisų
Nereikia valyti prietaisų kiekvieno įprasto valymo metu. Tačiau jei šiai liūdnai pagarsėjusiai veiklai skirsite laiko kartą per mėnesį, jums nereikės susidurti su didelėmis nešvarumų sankaupomis. Dėl to valymui sugaišite mažiau laiko.
Susipažinkite su visais sugedusiais maisto produktais šaldytuve, nuvalykite lentynas ir apsvarstykite galimybę pertvarkyti šaldytuvo vidų, panaudojant skirtingas dėžutes.
Pridėję ranką ant širdies - kiek kartų mums visiems yra tekę iš apatinės spintelės išmesti jogurtą, kurio galiojimo laikas pasibaigęs, ar supelijusias morkas? Patikėkite, sutvarkę šaldytuvą, pasibaigusio galiojimo maisto produktus išmesite rečiau.
Išmeskite susidėvėjusias kempines, šluostes, šepetėlius ir pakeiskite juos naujais. Atrodo, smulkmena, tačiau jūsų virtuvė akimirksniu atjaunės.
Taip pat kaip ir šaldytuve, apgalvotas organizavimas padės išvalyti spinteles ir stalčius. Tai galite pasiekti naudodami įvairias papildomas lentynas, dėžes, stelažus ir pakabinamus laikiklius.
Jų dėka turėsite daugiau naudingos vietos ir geriau matysite, kas kur laikoma.