1. Į keptuvę sudėkite sviestą ir česnaką, ir kepkite kelias minutes. Suberkite žirnelius, įpilkite vandens, suberkite mėtas ir įberkite druskos, uždenkite ir virkite, kol žirneliai suminkštės.
2. Viską sudėkite į trintuvą ir įdėkite kreminio sūrio. Įjunkite trintuvą, retkarčiais nugremždami tyrę nuo sienelių, kad įsitikintumėte, jog viskas sutrinta į vientisą tyrę. Laikykite ją šiltai.
3. Lašišą pasūdykite ir apibarstykite pipirais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite lašišos filė oda į apačią. Kepkite 5 minutes, tada supilkite sojos padažą, klevų sirupą ir sezamų aliejų. Viršutinę lašišos pusę kepkite dar 2-3 minutes, kol paruduos.
Jei norite, lašišą galite įdėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę dar 5 minutėms, kad vidus būtų tikrai iškepęs.