15 % nuolaida su kodu PAVASARIS15 | Tik iki vidurnakčio →
-20 % kilimams Flair Rugs su kodu FLAIR20 | Sutaupykite →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Restorano verta vakarienė namuose: lašiša su žirnių tyre

Maistas yra vienas iš didžiausių gyvenimo malonumų ir puiki meilės kalba. Mėgaujantis šefo gamintais patiekalais restorane, dažnai pastebime kaip meistriškai tarpusavyje dera skoniai, gomūrį maloniai nuteikia tekstūra, o akis džiugina spalvos. Tačiau kodėl gi šios magijos neperkėlus į savo virtuvę? Nebijokite eksperimentuoti, žaiskite su patiekalų pateikimu ir bet koks patiekalas taps tikru meno kūriniu.

Žinoma, pateikimas toks pat svarbus kaip ir skonis, tad nepamirškite ir nuostabių lėkščių, galbūt savo mylimiausias rasite Bonami!

Ingredientai

  • 4 lašišos filė su oda gabaliukai (maždaug po 180 g),
  • jūros druska,
  • pipirai,
  • alyvuogių aliejus,
  • 4 valgomieji šaukštai sojų padažo,
  • 1 valgomasis šaukštas klevų sirupo,
  • 1 valgomasis šaukštas sezamų aliejaus.
  • Ingredientai žirnelių tyrei
  • 500 g šaldytų žalių žirnelių,
  • 2 šaukštai sviesto,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 100 mililitrų vandens,
  • apie 10 mėtų lapelių,
  • 2 arbatinių šaukštelių jūros druskos,
  • 2 valgomųjų šaukštų kreminio sūrio arba maskarponės.
  • Gaminimas

    1. Į keptuvę sudėkite sviestą ir česnaką, ir kepkite kelias minutes. Suberkite žirnelius, įpilkite vandens, suberkite mėtas ir įberkite druskos, uždenkite ir virkite, kol žirneliai suminkštės.

    2. Viską sudėkite į trintuvą ir įdėkite kreminio sūrio. Įjunkite trintuvą, retkarčiais nugremždami tyrę nuo sienelių, kad įsitikintumėte, jog viskas sutrinta į vientisą tyrę. Laikykite ją šiltai.

    3. Lašišą pasūdykite ir apibarstykite pipirais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite lašišos filė oda į apačią. Kepkite 5 minutes, tada supilkite sojos padažą, klevų sirupą ir sezamų aliejų. Viršutinę lašišos pusę kepkite dar 2-3 minutes, kol paruduos.



    Jei norite, lašišą galite įdėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę dar 5 minutėms, kad vidus būtų tikrai iškepęs.

    Patiekimas

    Į lėkštę dėkite šaukštą žirnelių tyrės, o ant krašto padėkite lašišą. Žirnelių tyrę papuoškite mikrožalumynais, šviežiomis mėtomis, marinuotais svogūnais, valgomosiomis gėlėmis, šiek tiek kaparėlių, grybų drožlėmis, keliais nesmulkintais virtais žirneliais. Jei mėgstate aštriai, galite įlašinti kelis lašus aštraus padažo, pavyzdžiui, sriracha. Skanaus!