Oreo sausainių šikšnosparniai yra graži Helovino šventės puošmena
Ko reikės?
Kaip gaminti?
1. Dalį Oreo sausainių atidėkite į šalį, jie bus naudojami sparneliams.
2. Padalykite šiuos sausainius į dvi dalis ir išskobkite baltą kremą. Perpjaukite juos per pusę peiliu ir suformuokite iš jų sparnelius.
3. Kitą sausainių dalį panaudokite šikšnosparnių kūneliams. Šiuos sausainius taip pat perpjaukite ir sulaužytus sudėkite į tarpą tarp dviejų vaflių.
4. Galiausiai pridėkite saldainines akis – jas galite pasigaminti iš anksto, iš kiaušinio baltymo glaisto ir šokolado.
Patarimas: akims gaminti galite naudoti ir nuo sausainių nuimtą baltą glajų. Iš jų suformuokite nedidelius rutuliukus. Tada ant viršaus uždėkite sausainių trupinių.
Sluoksniuotos tešlos sausainius galite pripildyti uogiene arba šokoladu.
Ko reikės?
Kaip gaminti?
1. Tešlą iškočiokite ir sausainių formele išpjaukite moliūgo formą. Ant vienos pusės moliūgų išpjaustykite veidukus.
2. Vieną moliūgą aptepkite uogiene ir uždenkite kitu moliūgu su veidu.
3. Šakute prispauskite kraštus.
4. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 170°C temperatūroje apie 20 minučių.