Kodėl galetė yra puikus patiekalas? Nes jis sezoninis! Šiek tiek pakoreguojame įdarą, nusprendžiame, ar norime sūraus, ar saldaus varianto, ir labai greitai turime paprastą pagrindinį patiekalą arba desertą.
Aukščiau rasite tešlos, su kuria labai paprasta dirbti, o iškepta ji idealiai traški, receptą. Galima rinktis iš 4 skirtingų variantų, 2 sūrių ir 2 saldžių, ir visi 4 yra labai skanūs.
Sumaišykite miltus, druską ir sviestą, kad gautumėte trupininę tešlą, šį veiksmą galite atlikti rankomis, plakikliu arba virtuviniu kombainu. Įpilkite vandens ir jogurto, ir išminkykite tešlą. Perkelkite tešlą ant švaraus paviršiaus ir padalinkite ją į 4 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite diską, suvyniokite jį į permatomą plėvelę ir palikite pusvalandžiui šaldytuve.
Įdaras 1:
Įdaras 2:
3 įdaras:
Įdaras 4:
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą.
Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais. Vyšnias nusausinkite ir sumaišykite dubenyje su cukrumi, krakmolu, sultimis ir citrinos žievele. Pomidorus perpjaukite per pusę, o grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Ant kepimo popieriaus iškočiokite tešlą į apskritimą, kurio storis turi būti ne didesnis nei pusė centimetro. Nesijaudinkite, jei tai nebus visiškai taisyklingas apskritimas, nes galetė turi būti kaimiškos išvaizdos. Ant tešlos užtepkite uogienės / maskarponės / fetos / bazilikų pesto, priklausomai nuo to, kokią galetę gaminate, palikdami 2-3 centimetrus nuo krašto tuščius. Ant uogienės dėkite griežinėliais supjaustytas kriaušes ir apibarstykite jas smulkintais graikiniais riešutais. Vyšnias paskleiskite ant maskarponės. Ant sutrupintos fetos išdėliokite griežinėliais supjaustytus vyšninius pomidorus, o ant bazilikų – griežinėliais supjaustytus pievagrybius.
Tešlos galus užlenkite į vidų, t. y. šiek tiek virš įdaro. Tešlos kraštus patepkite plaktu kiaušiniu. Perkelkite į kepimo indą ir kepkite apie 40 minučių, t. y. kol tešla įgaus gražią auksinę spalvą. Išimkite iš orkaitės ir palikite galetę 5 minutes pailsėti, supjaustykite ir patiekite.
Skanaus!