15 % nuolaida su kodu PAVASARIS15 | Tik iki vidurnakčio →
-20 % kilimams Flair Rugs su kodu FLAIR20 | Sutaupykite →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Galetės receptas 4 būdais

Vedran Bošković
Vedran Bošković
Seasoned with Love

Kodėl galetė yra puikus patiekalas? Nes jis sezoninis! Šiek tiek pakoreguojame įdarą, nusprendžiame, ar norime sūraus, ar saldaus varianto, ir labai greitai turime paprastą pagrindinį patiekalą arba desertą.

Aukščiau rasite tešlos, su kuria labai paprasta dirbti, o iškepta ji idealiai traški, receptą. Galima rinktis iš 4 skirtingų variantų, 2 sūrių ir 2 saldžių, ir visi 4 yra labai skanūs.

Tešla – ingredientai ir paruošimas

  • 800 g miltų
  • 480 g sviesto
  • 240 ml vandens
  • 240 ml jogurto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos

Sumaišykite miltus, druską ir sviestą, kad gautumėte trupininę tešlą, šį veiksmą galite atlikti rankomis, plakikliu arba virtuviniu kombainu. Įpilkite vandens ir jogurto, ir išminkykite tešlą. Perkelkite tešlą ant švaraus paviršiaus ir padalinkite ją į 4 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite diską, suvyniokite jį į permatomą plėvelę ir palikite pusvalandžiui šaldytuve.

Įdarui skirti ingredientai

Įdaras 1:

  • 3 kriaušės
  • 4 valgomieji šaukštai mėlynių uogienės
  • 50 g graikinių riešutų
  • cukraus

Įdaras 2:

  • 100 g maskarponės
  • 200g saldžių vyšnių
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • 1 citrinos žievelės
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • migdolų

3 įdaras:

  • 200 g fetos sūrio
  • 150g vyšninių pomidorų (įvairių spalvų)
  • druskos ir pipirų
  • šviežių bazilikų

Įdaras 4:

  • 4 valgomieji šaukštai bazilikų pesto
  • 150 g rudųjų pievagrybių
  • druskos ir pipirų
  • sezamo sėklų
  • šviežių čiobrelių

Įdaro paruošimas

Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą.

Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais. Vyšnias nusausinkite ir sumaišykite dubenyje su cukrumi, krakmolu, sultimis ir citrinos žievele. Pomidorus perpjaukite per pusę, o grybus supjaustykite plonais griežinėliais.

Ant kepimo popieriaus iškočiokite tešlą į apskritimą, kurio storis turi būti ne didesnis nei pusė centimetro. Nesijaudinkite, jei tai nebus visiškai taisyklingas apskritimas, nes galetė turi būti kaimiškos išvaizdos. Ant tešlos užtepkite uogienės / maskarponės / fetos / bazilikų pesto, priklausomai nuo to, kokią galetę gaminate, palikdami 2-3 centimetrus nuo krašto tuščius. Ant uogienės dėkite griežinėliais supjaustytas kriaušes ir apibarstykite jas smulkintais graikiniais riešutais. Vyšnias paskleiskite ant maskarponės. Ant sutrupintos fetos išdėliokite griežinėliais supjaustytus vyšninius pomidorus, o ant bazilikų – griežinėliais supjaustytus pievagrybius.

Tešlos galus užlenkite į vidų, t. y. šiek tiek virš įdaro. Tešlos kraštus patepkite plaktu kiaušiniu. Perkelkite į kepimo indą ir kepkite apie 40 minučių, t. y. kol tešla įgaus gražią auksinę spalvą. Išimkite iš orkaitės ir palikite galetę 5 minutes pailsėti, supjaustykite ir patiekite.

Skanaus!