15 % nuolaida su kodu PAVASARIS15 | Sutaupykite →
-20 % kilimams Flair Rugs su kodu FLAIR20 | Sutaupykite →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Receptas: marmurinis pyragas

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Gardutėlis šokolado, vanilinio kremo ir vyšnių derinys atsiskleidžia Mateja Delakorda kurtame recepte.

Ingredientai:

Kremo įdaras:

  • 200 g maskarponės
  • 35 g cukraus pudros
  • 10 g cukraus su burbono vanile
  • 1 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo (arba vanilinio pudingo miltelių)
  • 1 kiaušinis
  • ½ citrinos sultys ir žievelė

Keksas:

  • 4 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 10 g cukraus su Burbono vanile
  • 70 g aliejaus
  • 150 g grietinės
  • 225 g speltos miltų
  • 7 g kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas tamsios kakavos

Papildomai:

  • 200 g vyšnių
  • 200 g šokolado

Kaip gaminti?

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C ir ištepkite riebalais pyrago formą. Persijokite miltus ir kepimo miltelius.

  2. Pirmiausia, pagaminkite įdarą: visus ingredientus sumaišykite plaktuvu.

  3. Toliau kiaušinio plakinys: kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų plakite elektriniu maišytuvu, kol tūris patrigubės.

  4. Pakeiskite maišytuvą į vidutinį greitį ir palaipsniui įmaišykite grietinę bei aliejų.

  5. Į kiaušinių masę suberkite miltus. Galima tai daryti rankomis arba naudojant mažo greičio mikserį.

  1. Pusę mišinio sudėkite į kitą dubenį. Į vieną dubenį supilkite kakavą ir išmaišykite.

  2. Į kepimo formą supilkite tešlą: iš pradžių pusę kakavinės, paskui pusę šviesios. Per vidurį supilkite kremo įdarą. Jis turi būti tirštesnis už tešlą. Apibarstykite vyšniomis (galite jas šiek tiek pabaksnoti pirštais) ir uždenkite likusia kakavos tešlos dalimi. Viršų vėl apibarstykite vyšniomis ir užbaikite šviesia tešla.

  3. Paskirstykite tešlą formoje, kad ji pasiskirstytų, ir pašaukite į orkaitę maždaug 50-55 minutėms.

  4. Kai pyragas iškeps, išimkite jį iš orkaitės ir palaukite 10 minučių, tada išverskite ant grotelių, kad atvėstų.

Patarimas: Jei norite, prieš patiekiant pyragą galite jį aplieti ištirpintu šokoladu ir apibarstyti cukruotomis vyšniomis ar kitais cukruotais vaisiais.