Tešlos ingredientai prieš ruošiant turi būti kambario temperatūros.
1. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Antrame dubenyje pirmiausia išsukite sviestą ir palaipsniui suberkite cukrų. Toliau plakite, kol sviesto ir cukraus tūris beveik padvigubės.
2. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir vėl įmaišykite juos į tešlą.
3. Galiausiai įmaišykite apelsino žievelę ir sultis, vanilės ankšties sėklas, sausus ingredientus ir pieną. Maišykite, kol susidarys vientisa tešla.
4. Supilkite tešlą į riebalais išteptą širdies formos kepimo formą (miltų berti nereikia) ir kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes su karšto vėjelio programa.
5. Iškepusį pyragą palikite visiškai atvėsti.
Jeigu neturite širdelės kepimo formos, iškepkite apvalų ir kvadratinį pyragą. Abu turėtų būti vienodo skersmens. Iškepusį ir atvėsusį apvalų pyragą padalykite per pusę. Tada sujunkite kvadratinio pyrago šonus, kad gautųsi širdelės forma.
1. Dubenyje sumaišykite visus kremo Nr. 1 ingredientus ir gerai išplakite. Antrame dubenyje sumaišykite braškių uogienę su likeriu.
2. Kremui Nr. 2 pirmiausia išsukite sviestą. Geriausia naudoti virtuvės kombainą su plaktuvo antgaliu ir plakti vidutiniu greičiu bent 10 minučių.
3. Tada suberkite cukrų, apelsino žievelę ir liofilizuotų braškių miltelius ir vėl plakite vidutiniu arba dideliu greičiu dar bent 10 minučių. Kremas Nr. 2 bus paruoštas, kai gerokai padidės jo tūris, pašviesės spalva, o cukrus plakant ištirps. Jei paragavę vis dar jaučiate cukraus kristalus, plakite dar šiek tiek.
1. Jei reikia, apipjaustykite pagrindo viršų, kad paviršius būtų lygus. Tada torto pagrindą perpjaukite per pusę ir viršų naudokite kaip pagrindą. Valentino dienos torto viršus bus ta torto pagrindo dalis, kuri kepimo metu lietė dugną. Taip išgausite idealiai plokščią paviršių.
2. Pirmiausia pirmąją Valentino torto pagrindo dalį patepkite uogiene ir likeriu bei kremu Nr. 1. Ant šio sluoksnio atsargiai uždėkite antrąją pagrindo pusę ir lengvai prispauskite.
3. Galiausiai visą tortą, įskaitant šonus, aptepkite storesniu kremo Nr. 2 sluoksniu.
4. Prieš patiekdami papuoškite šviežiais vaisiais, valgomomis gėlėmis ir lengvai apibarstykite cukraus pudra.
Valentino dienos tortą patiekite kitą dieną ir prieš patiekdami leiskite jam šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje.
Negalime garantuoti jų 100% veiksmingumo, tačiau jie tikrai pamalonins jūsų skonio receptorius.
Monikos Konovos nuotraukos