Iki -15 % nuolaida vonios kambario prekėms | Sutaupykite →
Mid Season Sale | Sutaupykite iki 50% →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Valentino dienos braškių tortas. Receptas ir patarimai, kaip jį papuošti

Valentino diena yra ne tik puiki proga palepinti savo antrąją pusę, bet ir pasimėgauti ypatingu desertu.

Taigi, iškepkite gardų Valentino dienos apelsinų ir braškių tortą pagal maisto tinklaraštininkės Monikos Konovos receptą ir pasisemkite įkvėpimo iš mūsų patarimų, kaip jį papuošti ir kokius ingredientus naudoti.

Pagrindas

  • 390 gr kvietinių miltų
  • 250 gr kambario temperatūros sviesto ir šiek tiek kepimo formai ištepti
  • 250 gr cukraus
  • 200 ml nenugriebto pieno
  • 12 gr kepimo miltelių
  • 4 kiaušiniai
  • 2 organiški apelsinai
  • 1 vanilės ankštis
  • žiupsnelis druskos

Kremui Nr. 1

  • 250 gr maskarponės
  • 50 gr cukraus pudros
  • 1 organiškas apelsinas
  • 1 šaukštelis liofilizuotų braškių miltelių

Braškių sluoksnis

  • 150 g braškių uogienės
  • 2 šaukštai apelsinų likerio arba apelsinų sulčių

Kremui Nr. 2

  • 350 gr kambario temperatūros sviesto
  • 350 gr cukraus pudros
  • 1 organiškas apelsinas
  • 2 šaukšteliai liofilizuotų braškių miltelių

Dekoravimui

  • šviežios braškės, serbentai ir valgomos gėlės
  • cukraus pudra

Pagrindo kepimas

Tešlos ingredientai prieš ruošiant turi būti kambario temperatūros.

1. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Antrame dubenyje pirmiausia išsukite sviestą ir palaipsniui suberkite cukrų. Toliau plakite, kol sviesto ir cukraus tūris beveik padvigubės.

2. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir vėl įmaišykite juos į tešlą.

3. Galiausiai įmaišykite apelsino žievelę ir sultis, vanilės ankšties sėklas, sausus ingredientus ir pieną. Maišykite, kol susidarys vientisa tešla.

4. Supilkite tešlą į riebalais išteptą širdies formos kepimo formą (miltų berti nereikia) ir kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes su karšto vėjelio programa.

5. Iškepusį pyragą palikite visiškai atvėsti.

Valentino dienos torto pagrindas, kai neturite širdelės kepimo formos

Jeigu neturite širdelės kepimo formos, iškepkite apvalų ir kvadratinį pyragą. Abu turėtų būti vienodo skersmens. Iškepusį ir atvėsusį apvalų pyragą padalykite per pusę. Tada sujunkite kvadratinio pyrago šonus, kad gautųsi širdelės forma.

Kremų paruošimas

1. Dubenyje sumaišykite visus kremo Nr. 1 ingredientus ir gerai išplakite. Antrame dubenyje sumaišykite braškių uogienę su likeriu.

2. Kremui Nr. 2 pirmiausia išsukite sviestą. Geriausia naudoti virtuvės kombainą su plaktuvo antgaliu ir plakti vidutiniu greičiu bent 10 minučių.

3. Tada suberkite cukrų, apelsino žievelę ir liofilizuotų braškių miltelius ir vėl plakite vidutiniu arba dideliu greičiu dar bent 10 minučių. Kremas Nr. 2 bus paruoštas, kai gerokai padidės jo tūris, pašviesės spalva, o cukrus plakant ištirps. Jei paragavę vis dar jaučiate cukraus kristalus, plakite dar šiek tiek.

Valentino dienos torto dekoravimas

1. Jei reikia, apipjaustykite pagrindo viršų, kad paviršius būtų lygus. Tada torto pagrindą perpjaukite per pusę ir viršų naudokite kaip pagrindą. Valentino dienos torto viršus bus ta torto pagrindo dalis, kuri kepimo metu lietė dugną. Taip išgausite idealiai plokščią paviršių.

2. Pirmiausia pirmąją Valentino torto pagrindo dalį patepkite uogiene ir likeriu bei kremu Nr. 1. Ant šio sluoksnio atsargiai uždėkite antrąją pagrindo pusę ir lengvai prispauskite.

3. Galiausiai visą tortą, įskaitant šonus, aptepkite storesniu kremo Nr. 2 sluoksniu.

4. Prieš patiekdami papuoškite šviežiais vaisiais, valgomomis gėlėmis ir lengvai apibarstykite cukraus pudra.

Valentino dienos tortą patiekite kitą dieną ir prieš patiekdami leiskite jam šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje.

Bonami patarimai, kaip papuošti Valentino dienos tortą

  • Papuoškite Valentino dienos tortą šviežiomis uogomis. Galite uždengti visą paviršių arba tik jo dalis. Vaisius ir uogas derinkite su melisos lapeliais, kurie suteiks tortui kontrasto.
  • Jei norite torto paviršių papuošti pjaustytomis braškėmis, patepkite jas želatina, kad jos neišbrinktų ir kuo ilgiau atrodytų šviežios.
  • Jei trokštate minimalizmo, tortą padenkite tik kremu arba marmuro efekto glazūra.
  • Taip pat Valentino dienos tortą galite padengti šokoladiniu glajumi, ant viršaus užbarstydami šokolado drožlių.
  • Jį galite papuošti mėgstamomis šokolado plytelėmis, saldainiais, glajumi ar pabarstukais.
  • Jei norite minimalistinio torto, šonus palikite be kremo. Tiesiog užtepkite kremą ant viršaus ir ant jo sluoksniuokite, pavyzdžiui, valgomas gėles.

Bonami patarimai dėl afrodiziakinių maisto produktų Valentino dienos tortui

Negalime garantuoti jų 100% veiksmingumo, tačiau jie tikrai pamalonins jūsų skonio receptorius.

  • Šokoladas

    Kokybiškame šokolade, kuriame yra ne mažiau kaip 70 % kakavos, yra daug vitaminų, mineralų, taip pat fenilamino, kuris vadinamas meilės ir laimės hormonu. Jis pasižymi stipriu antidepresiniu poveikiu.

  • Žemuogės

    Dėl jose esančio cinko ir mangano kiekio jos padeda didinti lytinį potraukį, gerina reprodukcinių hormonų sekreciją ir mažina stresą. Derinys su pieno produktais: varške ar grietinėle padeda įsisavinti veikliąsias medžiagas.

  • Granatai

    Granatai taip pat yra geras pasirinkimas Valentino dienos tortui papuošti. Taip yra todėl, kad jie subalansuoja testosterono lygį, todėl skatina lytinį potraukį.

  • Vanilė

    Pats vanilės kvapas, kuris yra susijęs su žmogaus feromonais, yra afrodiziakinis. Be to, jis stimuliuoja smegenų veiklą ir fizinius pojūčius.

  • Medus

    Medus stiprina imunitetą ir skatina kraujotaką, o tai taip pat padeda potencijai.

  • Monikos Konovos nuotraukos

    Monikos Konovos nuotraukos