Mid Season Sale | Sutaupykite iki 50% →
Pavasaris namuose ir lauke | Semkitės įkvėpimo →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Valentino dienos spurgų receptas

Viršus padengtas glajumi ir pabarstukais. Tačiau spurgos gali būti ir įdarytos, pavyzdžiui, avietėmis. Paruoškite jas pagal mūsų receptą.

Ko prireiks avietinėms spurgoms?

Tešlai:
  • 250 gr miltų,
  • 30 gr cukraus,
  • 2 kiaušinių trynių,
  • 35 gr ištirpinto sviesto,
  • 100 ml šilto pieno,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1/2 arbatinio šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės (nebūtina).

    Tešlos raugui:
  • 10-15 gr mielių,
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus,
  • 25 ml šilto pieno.

    Avietiniam glajui:
  • 100 gr šaldytų arba šviežių aviečių,
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių,
  • 100-150 gr cukraus pudros.
  • Aviečių glajus spurgoms gaminamas iš šaldytų arba šviežių aviečių ir cukraus pudros

    Aviečių glajus spurgoms gaminamas iš šaldytų arba šviežių aviečių ir cukraus pudros

    Ant glajumi aplietų spurgų galite pabarstyti įvairių papuošimų, auksinių pabarstukų, džiovintų vaisių ar riešutų!

    Ant glajumi aplietų spurgų galite pabarstyti įvairių papuošimų, auksinių pabarstukų, džiovintų vaisių ar riešutų!

    Kaip paruošti tešlą ir glajų spurgoms?

    1. Pirmiausia paruoškite tešlos raugą. Sutrupinkite mieles į dubenį, sumaišykite jas su cukrumi ir užpilkite šiltu pienu, uždenkite ir palaukite, kol tešloje susidarys burbuliukai.
    2. Tuo tarpu, paruoškite tešlai skirtus ingredientus. Į persijotus miltus įmaišykite žiupsnelį druskos, cukrų, kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, šiltą pieną ir citrinos žievelę.
    3. Į mišinį įmaišykite tešlos raugą.
    4. Virtuviniu kombainu arba rankomis užminkykite elastingą tešlą. Tai užtruks mažiausiai 10 minučių. Paruošta tešla turi atrodyti glotni.
    5. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir leiskite jai pakilti 2 valandas šiltoje vietoje, arba 8-24 valandas šaldytuve. Jei nuspręsite laikyti šaldytuve, ištraukite tešlą iš šaldytuvo iš anksto ir leiskite jai pakilti 2 - 3 valandas.

    Spurgų formavimas:
    6. Iškočiokite tešlą į maždaug 0,5 cm aukščio masę ir išpjaukite apskritimus. Kiekvieno apskritimo viduryje išpjaukite nedidelį apskritimą.
    7. Uždenkite ir palikite dar 2 valandoms pakilti.

    Kepimas:
    8. Geriausia spurgas kepti gilioje keptuvėje arba naudoti aukštesnį ir platesnį puodą. Įpilkite tiek aliejaus, kad spurgos galėtų plūduriuoti, ir jį įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kepkite įkaitintame aliejuje.
    9. Dėkite spurgas į aliejų. Iš abiejų pusių kepkite po 2 minutes..
    10. Paruoštas spurgas sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų aliejus.

    Avietinis glajus:
    11. Avietes sudėkite į puodą ir užpilkite trupučiu vandens, užtenka maždaug 2-3 šaukštų. Įpilkite citrinos sulčių ir leiskite avietėms trumpai užvirti.
    12. Kai avietės išvirs, sutrinkite jas į vientisą tyrę ir pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
    13. Cukraus pudrą sumaišykite su aviečių tyre.
    Dekoravimas:
    14. Spurgas pamirkykite paruoštame glajuje ir iškart puoškite. Ant mūsų spurgų yra pistacijų, džiovintų aviečių, valgomų gėlių, mini zefyrų ir kiaušinio baltymo glaisto.
    15. Spurgas laikykite sandariai uždaromame inde. Jos išliks minkštos 3 dienas.

    Iš tešlos iškepėme 20 spurgų, formelė buvo 5 cm skersmens.

    Daugiau patarimų, kaip paruošti spurgas

  • Kepinius taip pat galima įdaryti. Jei pasirinksite aviečių įdarą, jį išvirkite taip pat kaip ir glaistą, tačiau virdami tyrę naudokite želė, pavyzdžiui, pektiną. Tada pradurkite keksiukus dviejose priešingose vietose ir įdarykite naudodami konditerinį maišelį.
  • Glajų galite padaryti tokio tirštumo, kokio norite. Kuo daugiau cukraus įdėsite, tuo jis bus tirštesnis.
  • Kuo papuošti? Spurgas puoškite taip, kaip norite. Galite naudoti įvairių rūšių riešutus, bet kokius liofilizuotus vaisius - sutrintus arba sumaltus, džiovintas valgomasias gėles, klasikinius cukrinius papuošimus, įvairius šokolado gabaliukus (pavyzdžiui, drožles, šokoladinius ryžius, kapotą šokoladą) arba ištirpintą šokoladą ar kiaušinio baltymo glajų.