14 % nuolaida kilimams su kodu KILIMAI14 | Sutaupykite →
10 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Valentino dienos meniu: 5 paprasti receptai, kurie privers įsimylėti

Sukurkite Valentino dienos meniu ir mėgaukitės romantišku vakaru su savo antra puse. Pasidalinsime pagrindinių patiekalų, gardžių desertų ir kokteilių receptais bei patarimais, kaip juos papuošti.
Valentino dienos stalas: gėlės, žvakės, širdelės.

Valentino dienos stalas: gėlės, žvakės, širdelės.

Valentino dienos ravioliai

Meilė eina per skrandį. Įsitikinkite tuo patys žvilgtelėję į Mirkos Chvostekovos italų virtuvės įkvėptą receptą iš tinklaraščio „Chudnem jedlom“. Širdelės formos ravioliai įdaryti rikota puikiai tiks kaip pagrindinis Valentino dienos patiekalas.

Pudingo desertas su braškėmis

Ingredientai

  • Vanilės skonio pudingo milteliai
  • 500 ml pieno
  • 2 šaukštai cukraus
  • 500 g braškių
1. Pirmiausia iš miltelių ir pieno paruoškite pudingą. Supilkite jį į stiklines. Tada pradėkite puošti braškėmis, kurias supjaustėte plonais griežinėliais.

1. Pirmiausia iš miltelių ir pieno paruoškite pudingą. Supilkite jį į stiklines. Tada pradėkite puošti braškėmis, kurias supjaustėte plonais griežinėliais.

2. Į vidurį įdėkite braškę. Papuoškite stiklines raudonais kaspinais.

2. Į vidurį įdėkite braškę. Papuoškite stiklines raudonais kaspinais.

Valentino dienos keksiukai

Prieš metus įsimylėjome šias saldžias spurgas. Jos su meile iškeptos ir papuoštos šviežių aviečių glajumi. Maisto tinklaraštininkė Bára mums paruošė receptą su daugybe patarimų, kaip jas iškepti.
Išbandykite šias purias spurgytes pagal maisto tinklaraštininkės Báros receptą.

Išbandykite šias purias spurgytes pagal maisto tinklaraštininkės Báros receptą.

Valentino dienos tortas

Jei nesinori gaminti mielinės tešlos, išbandykite paprastą pyrago tešlą. Valentino dienai naudojome receptą su varške ir širdies formos kepimo formą.
Ingredientai

  • 250 g minkštos varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g aliejaus
  • 1/2 puodelio cukraus pudros
  • 1,5 puodelio kvietinių miltų
  • 1 kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas romo
  • citrinos žievelės (arba apelsino žievelės)
  • aliejaus arba sviesto skardai patepti ir miltų skardai pabarstyti
Kepimas ir dekoravimas

  1. Varškę, kiaušinius, aliejų, cukrų ir romą išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Berkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Pagal skonį įberkite citrinos žievelės.
  3. Tešlą supilkite į širdies formos kepimo formą. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes. Kepimo tikslumą patikrinkite iešmeliu.
  4. Iškepusiam pyragui leiskite šiek tiek atvėsti, tada išverskite jį ant padėklo.
  5. Papuoškite rausvu šokoladiniu glajumi, griežinėliais supjaustytomis braškėmis ir valgomomis gėlėmis.
Rausvos glazūros galite įsigyti konditerijos parduotuvėje arba nuspalvinti baltąjį šokoladą maistiniais dažais.

Rausvos glazūros galite įsigyti konditerijos parduotuvėje arba nuspalvinti baltąjį šokoladą maistiniais dažais.

Papuoškite braškėmis, kurias galite išpjaustyti širdelės forma.

Papuoškite braškėmis, kurias galite išpjaustyti širdelės forma.

Galiausiai pridėkite gėlių, pavyzdžiui, ramunėlių ar našlaičių.

Galiausiai pridėkite gėlių, pavyzdžiui, ramunėlių ar našlaičių.

Kokteiliai su kombučia

Ingredientai

  • 100 g šaldytų braškių
  • 250 ml kombučios
  • gazuoto vandens
  • rausvo arba įprasto cukraus nudažyto rausvais valgomaisiais dažais
  • valgomųjų blizgių miltelių papuošimui
1. Braškių sultimis patepkite stiklinių kraštus.

1. Braškių sultimis patepkite stiklinių kraštus.

2. Apvoliokite stiklinę rausvu cukrumi.

2. Apvoliokite stiklinę rausvu cukrumi.

3. Sumaišykite šaldytas braškes ir padalinkite į dvi stiklines.

3. Sumaišykite šaldytas braškes ir padalinkite į dvi stiklines.

4. Supilkite kombučią arba gazuotą vandenį.

4. Supilkite kombučią arba gazuotą vandenį.

5. Pabarstykite valgomaisiais blizgučiais.

5. Pabarstykite valgomaisiais blizgučiais.

6. Papuoškite širdelės formos iešmeliu su braškėmis.

6. Papuoškite širdelės formos iešmeliu su braškėmis.

Dažnai užduodami klausimai

Kokie patiekalai tinka Valentino dienai?

Valentino dienai tinka itališki makaronai, jūros gėrybės, kepsniai ar salotos. Šventinę atmosferą sustiprins šokolado fondiu, šokoladu aplietos braškės ar širdelės formos tortai.

Kokie gėrimai tinka Valentino dienai?

Valentino dienai tinka romantiški gėrimai, tokie kaip putojantis prosecco ar šampanas. Taip pat puikiai tiks rausvasis džinas su toniku, „Cosmopolitan“ arba braškių daikiri. Jei norite nealkoholinio varianto, išbandykite kombučia su avietėmis arba rožėmis.

Kaip sudaryti Valentino meniu?

Valentino dienos meniu turėtų būti skanus ir romantiškas. Pradėkite nuo užkandžio, pavyzdžiui, brusketos ar salotų, pagrindinio patiekalo, pavyzdžiui, makaronų, kepsnio ar lašišos, ir užbaikite desertu, pavyzdžiui, šokoladiniu pyragu, fondiu ar šokoladu padengtomis braškėmis.