15 % nuolaida su kodu PAVASARIS15 | Tik iki vidurnakčio →
-20 % kilimams Flair Rugs su kodu FLAIR20 | Sutaupykite →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Raviolių receptas Valentino dienai

Inga Sujová
Inga Sujová
Bonami Blogger

Meilė per skrandį. Tuo įsitikinkite patys, dėka Mirkos Chvostekovos iš tinklaraščio Chudnem jedlom. Ji paruošė originalią itališkos virtuvės įkvėptą Valentino vakarienę.

Paruoškite širdelių formos burokėlių raviolius su rikota, pagardinkite juos vynu ir mėgaukitės nepamirštama romantiška vakariene dviese.

Jums reikės

Skrudinti burokėliai

  • 1 burokėlis
  • aliejus
  • druska
  • pipirai
  • folija

Burokėlių ravioliai

  • 300 g kvietinių miltų
  • 80 g burokėlių tyrės
  • 2 kiaušiniai
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos

Rikotos ir čiobrelių įdaras

  • 200 g šviežio rikotos sūrio
  • 1 arbatinis šaukštelis šviežių čiobrelių
  • 50 g parmezano sūrio
  • druska
  • pipirai

Sviesto ir šalavijų padažas

  • 40 g sviesto
  • 2 šaukštai smulkintų šalavijų lapelių
  • druskos

Pabarstymui

  • graikiniai riešutai

Procesas:

1. Burokėlį nuplaukite, nupjaukite galus iš abiejų pusių, odelės nenuimkite.

2. Foliją apšlakstykite aliejumi, sudėkite burokėlį, pabarstykite druska ir pipirais.

3. Gerai suvyniokite jį į foliją ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

4. Iškepus, leiskite burokėliui atvėsti ir nulupkite odelę.

5. Burokėlį supjaustykite kubeliais ir sutrinkite iki vientisos masės.

6. Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, kiaušinio trynį, druską, burokėlių tyrę ir išplakite iki vientisos masės.

7. Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir palikite dviem valandoms kambario temperatūroje.

8. Naudodami makaronų formavimo aparatą arba kočėlą, iškočiokite tešlą į ploną lakštą.

9. Iškirpkite širdeles.

10. Norėdami pagaminti įdarą, sumaišykite rikotą, parmezaną. Čiobrelius susmulkinkite mažais gabalėliais ir įmaišykite į įdarą.

11. Įdarą pagardinkite druska ir pipirais.

12. Į tešlos vidurį įdėkite vieną arbatinį šaukštelį įdaro ir sulipinkite su kita tešla.

13. Virkite verdančiame vandenyje, kol ravioliai plūduriuos. Leiskite jiems kelias sekundes pavirti ir išimkite.

14. Keptuvėje apie tris minutes ištirpinkite sviestą, kai jis pradės kvepėti, sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus šalavijo lapelius, įberkite druskos.

15. Paruoštus burokėlių raviolius užpilkite sviesto ir šalavijų padažu ir apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.