Ši svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie failų naudojimą, taikymą ir patvirtinimą rasite čia

ok
Menu
5 € jumsRegistracijaPrisijungimas5 € jumsKrepšelis
PradžiaPradžiaĮkvėpimas

Vasariškas braškių pyragas

Pagaliau atėjo vasara! Po karštos dienos rankos pačios svyra link gėrimo ir gaivaus deserto. Kroatijos tinklaraštininkė Domaćica Sanja paruošė originalų vasariško braškių pyrago receptą. Kaip manote, ar jis galėtų tapti jūsų mėgstamiausiu šią vasarą?

Ingredientai:
3 kiaušinių
150 gr cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis citrininio cukraus arba vienos citrinos žievelės
200 ml skysto jogurto
150 ml aliejaus
220 gr kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 gr uogų + 50 ml šeivamedžio uogų sirupo
Paruošimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, supjaustykite braškes, sumaišykite jas su sirupu ir, jei norite, šeivamedžio žiedais.
2. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais arba manų kruopomis.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
4. Sudėkite likusius ingredientus (viską, išskyrus braškes su sirupu). Išmaišykite.
5. Galiausiai, supilkite braškes kartu su sirupu. Švelniai išmaišykite.
6. Supilkite masę į formą ir pašaukite į orkaitę 40 minučių. Mediniu dantų krapštuku ar peilio galiuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs.
7. Jei norite, pyragą apšlakstykite trupučiu sirupo ir pabarstykite cukraus pudra ar apliekite tirpintu šokoladu.
Patarimas: jei pyrago masės liks, supilkite ją į mažesnes keksiukų formelės ir kepkite kartu orkaitėje.