Maisto gamyba ant medžio anglių yra vienas populiariausių kepimo ant grotelių būdų. Ji pasižymi daugybe privalumų, o vienas svarbiausių yra tai, kad ją galite naudoti beveik visur – terasoje, sode ar parke.
Kokie kiti jos privalumai ir kokią rinktis kepant ant grotelių balkone? Skaitykite toliau!
Didžiausias medžio anglių kepsninių privalumas – unikali atmosfera ir nepakartojamas paruoštos mėsos skonis bei aromatas.
Vis dėlto, norint pasiekti optimalią temperatūrą, iš pradžių gali prireikti šiek tiek praktikos. Kuo ilgiau žarijos kūrenamos, tuo intensyvesnį karštį jos skleidžia. Karštį taip pat galima reguliuoti tiesiog išimant arba pridedant malkų.
Kadangi kepate palyginti aukštoje temperatūroje, kepsninė ypač naudinga kepant mažesnius ar plonesnius mėsos gabalus ir daržoves.
Turėdami kepsnines su dangčiu, maistą galite ruošti ir netiesioginiu būdu, imituojančiu kepimą orkaitėje. Šis būdas taip pat tinka didesniems mėsos gabalams ruošti.
Balkone ar parke jau nebereikia atsisakyti kepimo ant grotelių. Tereikia pasirinkti nešiojamą arba pastatomą bedūmę medžio anglių kepsninę.
Dėka naujoviškos technologijos, ji neskleis dūmų, kvapo ir kenksmingų medžiagų. Taigi, ją naudoti galėsite ir patalpose.