5 € jumsRegistracijaPrisijungimas5 € jumsKrepšelis
PradžiaPradžiaĮkvėpimas

Imbierinis pyragas: receptas ir patarimai

Imbierinis pyragas yra vienas iš desertų, kurio galima rasti ne tik tradicinių, bet ir įvairiausių variacijų. Šį kartą gaminkime imbierinį pyragą, kuris pakvėpins jūsų namus obuoliais ir šokoladu.

Išbandykite paprastą Kitchen Story receptą ir pasisemkite įkvėpimo iš mūsų patarimų kaip iškepti imbierinį pyragą ir kaip jį išimti iš kepimo formos.

Tešlos ingredientai

  • 340 g cukranendrių cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 150 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 350 ml pieno
  • 1 obuolio
  • 450 g viso grūdo dalių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 1 valgomasis šaukštas meduolių prieskonių
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
  • 1 pakelis kepimo miltelių
  • riebalai skardai patepti
  • miltų kepimo formai pabarstyti

Glajaus ingredientai

  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 ml 30 % riebumo grietinėlės

Ištepkite kepimo formą sviestu ir pabarstykite miltais. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kiaušinius su cukrumi plakikliu plakite iki lengvų putų. Palaipsniui įmaišykite aliejų ir, galiausiai, pieną. Kruopščiai išmaišykite.

Obuolį nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkuotą obuolį sudėkite į kiaušinių masę.

Bonami patarimas

Nepamirškite tinkamai ištepti ir iškloti kepimo formą. Tačiau nenaudokite sviesto, jis lengvai apdega ant kraštų. Geriau tinka aliejus arba kiti 100% riebalai. Be miltų, kepimo formą taip pat galite pabarstyti kokosais arba riešutais.

Antrajame dubenyje sumaišykite visus likusius sausus ingredientus. Galiausiai, sausus ingredientus sumaišykite su kiaušinių mišiniu iki vientisos masės.

Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje. Imbierinį pyragą kepkite 160 laipsnių temperatūroje maždaug 40-45 minutes.

Kai pyragas iškeps – suprasite, nes jis bus elastingas ir tvirtas. Jei norite patikrinti, ar pyragas iš tiesų iškepė, pabandykite į pyragą įsmeigti medinį iešmelį. Jei pyragas iškepęs, iešmelis neturėtų būti drėgnas nuo nepakankamai iškepusios tešlos, o tešla neturėtų būti miltų skonio.

Bonami patarimas

Pamirškite apie kepimo su karštu vėjeliu funkciją. Tešla taps sausa. Tokiam pyragui reikia įprasto kepimo iš viršaus ir apačios.

Iškepus, leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir tik tada išverskite jį iš kepimo formos.

Šokoladinį glajų pagaminkite vandens vonelėje. Leiskite šokoladui ištirpti nerūdijančio plieno dubenyje virš puodo su vandeniu, tada įmaišykite grietinėlę. Užpilkite glajų ant pyrago ir prieš patiekdami, palaukite kol sustings.

Bonami patarimas

Neleiskite pyragui visiškai atvėsti prieš jį išverčiant, nes kitaip negalėsite jo išimti iš kepimo formos. Turėtų užtekti maždaug 3 minučių po to, kai jis ištrauktas iš orkaitės. Tai idealus laikas, per kurį tešla gali atsiplėšti nuo keptuvės šonų.

Patarimai, kaip iškepti (imbierinį) pyragą, kad jis nesutrūkinėtų

  • Įsitikinkite, kad švieži ingredientai yra kambario temperatūros. Todėl išimkite juos likus maždaug valandai iki pyrago kepimo.
  • Miltus visada persijokite per sietelį.
  • Jei ruošiate pyragą su plaktais baltymais, pasirūpinkite, kad į baltymus nepatektų kiaušinio trynio.
  • Prieš plakant kiaušinių baltymus, galima įberti žiupsnelį druskos.
  • Visada dėkite pyragą į gerai įkaitintą orkaitę.
  • Kad pyragas nesutrūkinėtų, kepkite jį lėtai. Geriausia – iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Neatidarykite orkaitės durelių, kol nepraėjo pusvalandis, nes kitaip pyragas susitrauks.

Patarimai, kaip apversti pyragą

  • Svarbiausia yra pasiruošimas. Niekada nenaudokite paprastų miltų pabarstyti ant kepimo formos, rinkitės rupesnius.
  • Neskubėkite. Staigus temperatūros pokytis nėra naudingas.
  • Išėmę pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti, kad nesusitrauktų.
  • Jei jį išimti vis dar sudėtinga, ant kepimo formos viršaus ir šonų uždėkite šaltą, gerai nusausintą rankšluostį. Tada pabandykite apversti dar kartą.

Patarimai, ką daryti su įtrūkusiu pyragu

  • Jei pyragas gerai iškepęs, įtrūkimas nepakenks jo skoniui
  • Cukraus pudros arba glajaus sluoksnis užmaskuos bet kokius netobulumus.

Nuotrauka: Kitchen Story

Panašūs įkvėpimai