Ištepkite kepimo formą sviestu ir pabarstykite miltais. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kiaušinius su cukrumi plakikliu plakite iki lengvų putų. Palaipsniui įmaišykite aliejų ir, galiausiai, pieną. Kruopščiai išmaišykite.
Obuolį nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkuotą obuolį sudėkite į kiaušinių masę.
Nepamirškite tinkamai ištepti ir iškloti kepimo formą. Tačiau nenaudokite sviesto, jis lengvai apdega ant kraštų. Geriau tinka aliejus arba kiti 100% riebalai. Be miltų, kepimo formą taip pat galite pabarstyti kokosais arba riešutais.
Antrajame dubenyje sumaišykite visus likusius sausus ingredientus. Galiausiai, sausus ingredientus sumaišykite su kiaušinių mišiniu iki vientisos masės.
Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje. Imbierinį pyragą kepkite 160 laipsnių temperatūroje maždaug 40-45 minutes.
Kai pyragas iškeps – suprasite, nes jis bus elastingas ir tvirtas. Jei norite patikrinti, ar pyragas iš tiesų iškepė, pabandykite į pyragą įsmeigti medinį iešmelį. Jei pyragas iškepęs, iešmelis neturėtų būti drėgnas nuo nepakankamai iškepusios tešlos, o tešla neturėtų būti miltų skonio.
Pamirškite apie kepimo su karštu vėjeliu funkciją. Tešla taps sausa. Tokiam pyragui reikia įprasto kepimo iš viršaus ir apačios.
Iškepus, leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir tik tada išverskite jį iš kepimo formos.
Šokoladinį glajų pagaminkite vandens vonelėje. Leiskite šokoladui ištirpti nerūdijančio plieno dubenyje virš puodo su vandeniu, tada įmaišykite grietinėlę. Užpilkite glajų ant pyrago ir prieš patiekdami, palaukite kol sustings.
Neleiskite pyragui visiškai atvėsti prieš jį išverčiant, nes kitaip negalėsite jo išimti iš kepimo formos. Turėtų užtekti maždaug 3 minučių po to, kai jis ištrauktas iš orkaitės. Tai idealus laikas, per kurį tešla gali atsiplėšti nuo keptuvės šonų.
Nuotrauka: Kitchen Story