1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros, pasirinkite kaitinimą karštu oru iš viršaus ir apačios. Kruopščiai ištepkite pyrago formą ištirpintu sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite iki tirštų putų.
3. Tada kiaušinių trynius sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį ir, naudodami K tipo priedą, plakite juos su cukrumi iki kreminės masės. Tada supilkite aliejų ir varškę, vėl plakite.
4. Įmaišykite miltų mišinį, kepimo miltelius, vanilinį cukrų arba vanilės ekstraktą, smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę. Naudodami virtuvės kombainą, sumaišykite.
5. Galiausiai atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus.
6. Tada supilkite tešlą į kepimo formą.
7. Kepkite orkaitėje 50 minučių.
8. Prieš išimdami tešlą, patikrinkite ją bambukiniu iešmeliu. Jei ant iešmelio liko tešlos, palikite pyragą orkaitėje dar 5-10 minučių. Tačiau nekepkite jo per ilgai, nes kitaip jis nebus minkštas.
9. Iškepusį pyragą palikite kelioms minutėms atvėsti, tada atsargiai išverskite iš skardos ant stovo ir leiskite jam visiškai atvėsti.
10. Varškės pyragą apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite.
Nuotraukos: Kateřina Jašek