Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Į maišymo indą sudėkite kiaušinių trynius, kiaušinį, tarkuotą citrinos žievelę ir cukrų. Dubenį pašildykite vandens vonelėje virš puodo su karštu vandeniu ir maišykite, kol mišinys pasieks 55°C temperatūrą.
Suplakite plakikliu arba virtuviniu kombainu iki masė taps tiršta ir suputos. Maišydami pamažu suberkite miltus ir kepimo miltelius. Kai masė taps vientisa ir glotni, sudėkite cukruotus vaisius, spanguoles, o pabaigoje – ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite 170°C temperatūroje maždaug 40 minučių.
Prieš išimdami iš orkaitės patikrinkite pyragą mediniu iešmeliu. Išimtas iš tešlos medinis iešmelis turi būti sausas.
Iškepusį vaisių pyragą kelioms minutėms palikite atvėsti skardoje, tada išverskite ant metalinio stovo ir leiskite visiškai atvėsti.
Puode pašildykite grietinėlę iki 60°C temperatūros, supilkite į dubenį su smulkintu šokoladu ir maišykite, kol pasidarys vientisa masė.
Pastatykite kepimo skardą, ant jos uždėkite metalines groteles, ant jų padėkite pyragą ir pradėkite pilti šokoladą. Vaisių pyrago viršų papuoškite likusiomis spanguolėmis ir cukruotais vaisiais.
Nuotrauka: In kitchen with Zuz