1. Užvirkite vandenį. Kai jis užvirs, po vieną ant šaukšto užberkite kiaušinius ir atsargiai dėkite į vandenį. Kiaušinius virkite apie 10 minučių. Nusunkite vandenį, leiskite kiaušiniams atvėsti ir tada juos nulupkite.
2. Atvėsusius kiaušinius perpjaukite per pusę, trynius sudėkite į vieną dubenį, o baltymus į kitą.
3. Kiaušinių trynius suplakite su sviestu. Tada sudėkite majonezą, varškę, garstyčias, citrinos sultis, druską bei pipirus ir išmaišykite.
4. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kiaušinių baltymus ir įmaišykite į užtepėlę. Pagal skonį įberkite druskos.
5. Patiekite su šviežia duona ir papuoškite laiškiniais svogūnais, kopūstais arba ridikėlių griežinėliais.
Jei mėgstate eksperimentuoti, išbandykite kitus nesudėtingus kiaušinių užtepėlių receptus.
Kiaušinių trynius sumaišykite, įmaišykite rikotą, garstyčias ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai, įmaišykite susmulkintus baltymus ir laiškinius česnakus.
Avokadą sutrinkite. Įdėkite susmulkintus kiaušinius, smulkiai supjaustytus bazilikų lapelius, laimo sultis, druską ir pipirus. Išmaišykite. Patiekite ant skrudintos duonos ir pabarstykite skrudintomis sėklomis.
Sūrį sumaišykite su smulkintais burokėliais, įmaišykite garstyčias ir smulkintus kiaušinius. Išmaišykite ir pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite ant duonos ir apibarstykite šviežiais daigais.
Nuotraukos: Kateřina Jašek