15 % nuolaida su kodu PAVASARIS15 | Sutaupykite →
-20 % kilimams Flair Rugs su kodu FLAIR20 | Sutaupykite →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Kiaušinių su varške užtepėlės receptas

Jei norite per kelias minutes paruošti skanų užkandį ar lengvesnę vakarienę, klasikinė kiaušinių užtepėlė yra kaip tik tai, ko reikia. Be to, ji puikiai dera su šviežiomis žolelėmis ir traškiomis daržovėmis.

Taigi, nieko nelaukite ir paruoškite maisto tinklaraštininkės Katerinos Jašek kiaušinių užtepėlę su varške.

Kiaušinių užtepėlės ingredientai

  • 220 g neriebios varškės
  • 80 g majonezo
  • 40 g sviesto
  • 6 kambario temperatūros kiaušiniai
  • 4 g Dižono garstyčių
  • ½ raudonojo svogūno
  • keli šlakeliai citrinos sulčių
  • šviežių laiškinių česnakų
  • druskos, pipirų

Kaip gaminti?

1. Užvirkite vandenį. Kai jis užvirs, po vieną ant šaukšto užberkite kiaušinius ir atsargiai dėkite į vandenį. Kiaušinius virkite apie 10 minučių. Nusunkite vandenį, leiskite kiaušiniams atvėsti ir tada juos nulupkite.

2. Atvėsusius kiaušinius perpjaukite per pusę, trynius sudėkite į vieną dubenį, o baltymus į kitą.

3. Kiaušinių trynius suplakite su sviestu. Tada sudėkite majonezą, varškę, garstyčias, citrinos sultis, druską bei pipirus ir išmaišykite.

4. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kiaušinių baltymus ir įmaišykite į užtepėlę. Pagal skonį įberkite druskos.

5. Patiekite su šviežia duona ir papuoškite laiškiniais svogūnais, kopūstais arba ridikėlių griežinėliais.

Bonami patarimas

Kad kiaušiniai virimo metu nesutrūkinėtų, prieš dedant į verdantį vandenį jie turi būti kambario temperatūros.

Bonami patarimas kreminei kiaušinių užtepėlei

Norėdami išgauti kreminę užtepėlės tekstūrą, kietai išvirus kiaušiniams, atskirkite trynius nuo baltymų. Į kiaušinių trynius įberkite druskos ir suberkite sviestą. Taip paruoštą masę pagal skonį galite praturtinti varške ir žolelėmis. Pabaigoje, į mišinį įmaišykite smulkiai supjaustytus kiaušinio baltymus.

Kiaušinių užtepėlė 3 skirtingais būdais

Jei mėgstate eksperimentuoti, išbandykite kitus nesudėtingus kiaušinių užtepėlių receptus.

Kiaušinių užtepėlė su varške arba rikota

  • 4 virti kiaušiniai, 250 g varškės arba rikotos sūrio, šaukštelis Dižono garstyčių, laiškinis česnakas, druska, pipirai

Kiaušinių trynius sumaišykite, įmaišykite rikotą, garstyčias ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai, įmaišykite susmulkintus baltymus ir laiškinius česnakus.

Kiaušinių užtepėlė su avokadais

  • 1 sunokęs avokadas, 4 virti kiaušiniai, 1-2 šaukštai laimo sulčių, keli šviežių bazilikų lapeliai, sėklos, druska, pipirai

Avokadą sutrinkite. Įdėkite susmulkintus kiaušinius, smulkiai supjaustytus bazilikų lapelius, laimo sultis, druską ir pipirus. Išmaišykite. Patiekite ant skrudintos duonos ir pabarstykite skrudintomis sėklomis.

Kiaušinių užtepėlė su burokėliais

  • 4 kiaušiniai, 150 g tepamo sūrio, 150 g skrudintų ir smulkiai tarkuotų burokėlių, 1-2 arbatiniai šaukšteliai Dižono garstyčių, druskos, pipirų, daigų papuošimui

Sūrį sumaišykite su smulkintais burokėliais, įmaišykite garstyčias ir smulkintus kiaušinius. Išmaišykite ir pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite ant duonos ir apibarstykite šviežiais daigais.

Nuotraukos: Kateřina Jašek