Mid Season Sale | Sutaupykite iki 50% →
Pavasaris namuose ir lauke | Semkitės įkvėpimo →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Lengvi Helovino receptai ne tik vaikams

Spalio mėnesį jau tvyro pasiruošimo Helovinui dvasia, o kartu su ja ruošiami ir skanėstai. Kas galėtų atsispirti moliūgų ir vaiduoklių atmosferai? Galima drąsiai teigti, kad Helovinas mūsų šalyje tampa vis populiaresnis. Paruošėme paprastų Helovino keksiukų, kruvinų pirštelių ir moliūginių bandelių. Receptai nesudėtingi, tačiau labai gardūs!

Moliūginės bandelės

Ingredientai:

  • 150 g moliūgų tyrės (likusią dalį galite panaudoti moliūgų blynams),
  • 1 puodelis (250 ml) kvietinių miltų,
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
  • 2 valgomųjų šaukštų medaus,
  • 2 kiaušinių,
  • 1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus,
  • ½ puodelio cukranendrių cukraus,
  • 1 vanilinio cukraus,
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono.
  • Kaip gaminti:
    1. Receptui reikės moliūgų tyrės. Jai paruošti reikės vieno moliūgo, išvirto arba iškepto orkaitėje ant kepimo skardos. Jį galite nulupti arba ne. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje mažiau nei valandą ir palikite atvėsti. Tada perpjaukite jį per pusę, išskobkite vidų, supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su trupučiu vandens.
    2. Kiaušinius plakite kartu su cukranendrių cukrumi, vaniliniu cukrumi ir medumi. Įmaišykite aliejų, moliūgų tyrę ir prieskonius.
    3. Masę gerai išsukite, o tada suberkite miltus ir kepimo miltelius.
    4. Supilkite tešlą į skardą. Mes naudojome specialią Helovino formą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
    5. Keksiukus taip pat galite patiekti pusryčiams ar užkandžiui.

    Helovino raganos piršteliai

    Ingredientai:

  • 45 g sviesto,
  • 1/2 puodelio pusiau rupių miltų,
  • 2 arbatinių šaukštelių rudojo cukraus,
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto,
  • 2 valgomųjų šaukštų pieno,
  • 1 arbatinio šaukštelio kakavos miltelių,
  • per pusę perpjautų nuluptų migdolų.
  • Kaip gaminti:
    1. Sumaišykite miltus, cukrų, vanilės ekstraktą ir kakavą, ir atsargiai sumaišykite su sviestu. Jei reikia, įpilkite pieno.
    3. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai.
    4. Iš tešlos suformuokite nedidelius ritinėlius (iš šio kiekio išeis apie 12-15). Dviejose vietose lengvai paspauskite, o tada švelniai įpjaukite ties iškyšuliais, kad susidarytų nedidelės pirštą primenančios raukšlelės.
    5. Įspauskite migdolų puseles.
    6. Kepkite 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
    7. Norėdami suteikti nagams baisią išvaizdą, po kepimo atskirkite migdolą nuo pirštų ir aptepkite jį serbentų (ar kita ryškiai raudona) uogiene.

    Helovino raganos pirštai

    Helovino raganos pirštai

    Moliūginės bandelės

    Ingredientai:

  • 200 ml pieno,
  • 20 g šviežių mielių,
  • 80 gramų cukraus pudros,
  • 500 g paprastų miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • 100 gramų sviesto,
  • 3 - 4 valgomieji šaukštai moliūgų tyrės,
  • šiek tiek druskos.

    Įdarui:
    Varškės, aguonų, riešutų, uogienės ar net nutelos. Tai priklauso nuo jūsų skonio.
    Ko dar reikės: taip pat pasiruoškite maistinę virvelę ir cinamono lazdelę moliūgo koteliams.
  • Kaip gaminti:
    1 Paruoškite moliūgų tyrę. Ji gaminama verdant moliūgą ir jį susmulkinant į vientisą tyrę.
    2. Pasigaminkite raugą sutrupindami mieles į drungną pieną. Įdėkite šaukštą cukraus ir šaukštą miltų. Išmaišykite ir palaukite apie 20 minučių, kol raugo tūris padvigubės.
    3. Tada dubenyje išminkykite tešlą. Sumaišykite visus ingredientus, įskaitant raugą ir moliūgų tyrę. Turėtų susidaryti vientisa, nelipni tešla.
    4. Leiskite tešlai pakilti apie valandą šiltoje vietoje.
    5. Tada padalykite tešlą į maždaug 16 dalių ir iškočiokite jas į paplotėlius. Į vidurį dėkite įdarą.
    6. Tada tešlą užspauskite ir suformuokite kepaliukus. Virvele suriškite kepinius kaip mažas dovanėles, kad jie atrodytų kaip maži moliūgai. Tešlos per daug nespauskite, ji toliau kils.
    7. Palikite kepaliukus pakilti 10 minučių, o tada kepkite orkaitėje apie 20-30 minučių. Vėlgi, tai priklauso nuo dydžio ir jūsų orkaitės.
    8. Nuimkite virveles ir pabaigai suformuokite kotelius su cinamono lazdele.

    Virvele surišti moliūgai prieš kepimą

    Virvele surišti moliūgai prieš kepimą

    Iškepusius moliūgus papuoškite cinamono lazdele arba muskato riešuto gabalėliu

    Iškepusius moliūgus papuoškite cinamono lazdele arba muskato riešuto gabalėliu