Cukinijos yra tokios universalios, kad puikiai tinka ir saldiems kepiniams, nes tešlai suteikia nuostabaus minkštumo. Jau ir taip gardų cukinijų pyragą su šokoladiniu kremu pakylėjome iki prabangaus deserto, o jei jį papuošite šviežiais vaisiais, pyragas taps tikra puota akims.
Pasiruoškite tešlą:
80 g kambario temperatūros sviesto,
120 g cukranendrių cukraus,
1 kiaušinis,
250 g miltų,
50 g kakavos,
2 arbatinių šaukštelių vanilės ekstrakto arba pastos,
1 arbatinis šaukštelis maltos kavos,
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
1 arbatinis šaukštelis sodos,
žiupsnelis druskos,
2 puodeliai tarkuotų cukinijų (tai maždaug 1 vidutinio dydžio, sverianti 300-350 g cukinija).
Kremui reikės:200 ml grietinėlės (30 %),
160 g šokolado (min. 45 % kakavos masės),
200 g maskarponės.
Papuošimui:
Šviežių vaisių, valgomų gėlių ir kt. pagal savo skonį.
Kaip gaminti:
1. Sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės, po kurio laiko įmuškite kiaušinį ir įpilkite vanilės ekstrakto.
2. Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais, soda ir žiupsneliu druskos, ir šį mišinį įmaišykite į išplaktą masę. Galiausiai, sudėkite tarkuotą cukiniją su jos sultimis. Švelniai išmaišykite ir paskleiskite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos arba riebalais išteptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.
Kremo paruošimas:
1. Grietinėlę sudėkite į puodą, kad pašiltų ant silpnos ugnies. Kai pradės kilti pirmieji burbuliukai, nukelkite grietinėlę nuo viryklės ir sudėkite smulkintą šokoladą.
2. Kai šokoladas ištirps, kruopščiai išmaišykite masę, kad ji taptų vientisos konsistencijos.
3. Uždenkite maistine plėvele ir kai jis atvės, padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, geriausia – per naktį, kad sustingtų.
4. Galiausiai, atvėsusį kremą suplakite su maskarpone, ir juo aptepkite pyragą.
Sunkumas: Lengvas
Laikas: 1 val: iki 1 val. + aušinimo laikas
Porcijų skaičius: apie 12 pyragėlių