14 % nuolaida kilimams su kodu KILIMAI14 | Sutaupykite →
10 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Žaibiškas ir itin paprastas obuolių pyragas su cinamonu ir riešutais

Saldžiausias vaikystės prisiminimas – keptų obuolių su cinamonu kvapas. Tad šį obuolių, cinamono ir graikinių riešutų derinį tikrai įsimylėsite.

Ko reikės?

  • 70 g kambario temperatūros sviesto
  • 70 g smulkaus cukranendrių cukraus
  • 1 kiaušinio, taip pat kambario temperatūros
  • 250 g obuolių (nuluptų ir perpjautų pusiau)
  • 130 g įprastų miltų, pavyzdžiui, speltos miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono,
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos,
  • 60 ml neriebaus pieno,
  • keli lašai vanilės ekstrakto,
  • 50 g smulkintų graikinių riešutų,
  • 2 valgomieji šaukštai cukranendrių cukraus.

Pabarstymui ir dekoravimui

  • 100 g grietinėlės
  • 1/4 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštas cukranendrių cukraus
Nepamirškite sviesto ir miltų, kuriais užpildysite kepimo indą.

Kaip ruošti obuolių pyragą?

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Paruoškite maždaug 15-20 cm dydžio torto formą. Dugną ir šonus išklokite kepimo popieriumi.
  2. Į dubenį sudėkite sviestą ir cukrų ir plakite bent tris minutes. Paprasčiau bus jei cukranendrių cukrų sumalsite, taip jis geriau išsiplaks su sviestu. Tada įmuškite kiaušinį ir plakite, kol kiaušinis įsimaišys.
  3. Obuolius perpjaukite per pusę. Pusę obuolių atidėkite į šalį (supjaustykite plonais griežinėliais), o likusius obuolius stambiai sutarkuokite.
  4. Miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską persijokite į kitą dubenį. Viską gerai išmaišykite.
  5. Dabar į sviestą, cukrų ir kiaušinį pakaitomis pilkite sausus ingredientus ir pieną. Galiausiai, mentele įmaišykite vanilę ir tarkuotus obuolius.
  6. Supilkite tešlą į pyrago formą. Ant viršaus uždėkite obuolių puselių skilteles, smulkintus graikinius riešutus, apšlakstykite klevų sirupu ir pabarstykite cukranendrių cukrumi.
  7. Kepkite 30-40 minučių, kol gražiai apskrus. Patikrinkite mediniu smeigtuku, kad įsitikintumėte, jog pyragas gerai iškepęs.
Traškus obuolių pyragas jūsų virtuvę pakvėpins cinamonu.

Traškus obuolių pyragas jūsų virtuvę pakvėpins cinamonu.

Dažnai užduodami klausimai

Kokius vaisius naudoti vietoj obuolių?

Išbandykite, pavyzdžiui, kriaušes, slyvas ar kitus kaulavaisius. Puikus derinys yra, pavyzdžiui, slyvos su aguonomis.

Kokia yra optimali temperatūra pyragams kepti?

Optimali pyragų kepimo temperatūra paprastai yra nuo 160 °C iki 180 °C. Ši temperatūra idealiai tinka, kad pyrago plutelė būtų minkšta, o įdaras iškeptų nepriekaištingai, pyrago nesudeginus. Sudėtingesniems receptams ar didesniems pyragams temperatūra gali šiek tiek skirtis, todėl svarbu laikytis konkretaus recepto nurodymų.

Kaip sužinoti, ar pyragas iškepė?

Iškepęs pyragas turi auksinę rudą plutą, o įdaras švelniai burbuliuoja.