Prieš pradėdami ruošti tešlą, bent 20 minučių prieš tai išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų.
Sumaišykite dubenyje sausus ingredientus, t. y. persijotus miltus, cukrų, kepimo sodą, meduolių prieskonius, kakavą.
Kartu įmaišykite kiaušinius, suminkštintą sviestą ir medų.
Įsitikinkite, kad ingredientai yra gerai įmaišyti. Jei naudojate virtuvinį kombainą, tešlą minkykite bent 5 minutes, kad susiformuotų vientisa tešla.
Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve per naktį. Jei skubate, tešlai šaldytuve leiskite pailsėti bent 4 valandas.
Įkaitinkite orkaitę iki 170°C temperatūros.
Atšaldytą tešlą padalykite į atskirus gabalėlius. Juos iškočiokite kočėlu į maždaug 0,5 cm aukščio lakštą. Naudodami mėgstamas formeles išpjaukite atskiras figūrėles ir sudėkite jas ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi
Kepkite 8-10 minučių 170°C temperatūroje
Iškart išėmę iš orkaitės, karštus sausainius aptepkite plaktu kiaušinio tryniu – jie gražiai blizgės. Leiskite sausainiams atvėsti ant metalinių grotelių. Kai atvės, pradėkite juos puošti.
Paruoškite glajų.
Pirmiausia kruopščiai persijokite cukrų, kad glazūroje nesusidarytų gumuliukų, kurie užkimštų konditerinį švirkštą.
Mentele dubenyje išplakite cukrų, citrinos sultis ir kiaušinio baltymą iki vientisos masės. Visada ingredientus maišykite patys, nes maišytuvas į juos įvarytų oro ir glajus sutrupėtų.
Be to, kiaušinio baltymo glajus neturėtų liestis su metaliniu daiktu, kad išlaikytų savo spalvą ir konsistenciją. Jis neturėtų tirpti ant lėkštės, o nuėmus nuo menteles, turėtų susidaryti standi viršūnė.
Švirkštą pripildykite glajumi ir papuoškite pagal pageidavimą.
Dėžutę su nepanaudotu glajumi visada uždenkite drėgna šluoste, kad glajus nesukietėtų.
Glajus linkęs tirštėti, todėl jį dozuokite mažomis porcijomis. Taip pat galite pripildyti kelis maišelius, o nepanaudotus – laikykite šaldytuve.
Glajų visada sunaudokite tą pačią dieną.
Nuotrauka: In kitchen with Zuz