5 € jumsRegistracijaPrisijungimas5 € jumsKrepšelis
PradžiaPradžiaĮkvėpimas

Aguonų bandelės su džemu

Puikus rudens desertas, primenantis vaikystę. Šios bandelės apliejamos gardžiu sviesto, džemo ir citrinos žievelės glaistu, o ant viršaus užpilamos pasaldintu ir kvepiančiu pienu. Šį receptą parengė slovėnų maisto tinklaraštininkė Mateja Delakorda.

Tešlai skirti ingredientai:

  • 300 ml pieno,
  • 50 g sviesto,
  • 50 g cukraus,
  • 20 g mielių,
  • 500 g kvietinių miltų,
  • 50 g aguonų,
  • citrinos žievelės,
  • 2 kiaušinių tryniai,
  • Įdarui:

  • 100 g sviesto,
  • 5 šaukštų slyvų uogienės,
  • citrinos žievelės,
  • Glajui:

  • 250 ml pieno,
  • 4 šaukštai romo arba amareto likerio,
  • Paruošimas:

    1. Pieną pašildykite. Du šaukštus pieno atskirkite mielėms, o likusiame ištirpinkite sviestą ir vanilinį cukrų.

    2. Tada paruoškite tešlą: pradėkite nuo mielių – į nedidelį dubenėlį įdėkite šaukštą cukraus ir šaukštą miltų, suberkite mieles ir atsargiai išmaišykite su dviem šaukštais pieno. Leiskite mielių mišiniui padvigubėti.

    3. Į maišytuvo dubenį suberkite miltus, aguonas ir citrinos žievelę, tada supilkite pieną ir sviestą, du kiaušinių trynius, mielių mišinį ir išminkykite tešlą. Uždenkite ir palaukite iki padvigubės.

    4. Įdarui sumaišykite sviestą, citrinos žievelę ir 5 šaukštus slyvų uogienės.

    5. Tešlą iškočiokite į ilgą maždaug pusės colio storio stačiakampį. Aptepkite ištirpintu sviestu, sudėkite įdarą ir suvyniokite stačiakampį išilgai. Supjaustykite ir sudėkite į kepimo formą.

    6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

    7. Uždenkite bandeles ir leiskite joms pusvalandį pakilti, tada kepkite 30-35 minutes.

    8. Likus dviem minutėms iki baigs kepti, užvirinkite pieną, įpilkite romo arba amareto likerio. Užpilkite ant bandelių ir vėl dėkite kepimo skardą į išjungtą orkaitę. Leiskite joms pailsėti apie 10 minučių.

    9. Patiekite šiltas. Galima patiekti su uogų ir vaisių padažu.

    Patarimas: jei esate smaližiai, į pieną įberkite cukraus, kad bandelės būtų dar saldesnės.

    Panašūs įkvėpimai