15 % nuolaida su kodu PAVASARIS15 | Sutaupykite →
-20 % kilimams Flair Rugs su kodu FLAIR20 | Sutaupykite →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Receptas: citrusais kvepiantis kalėdinis pyragas

Nóra Stefkovics
Nóra Stefkovics
Bonami Blogger

Ieškote lengvai pagaminamo, tačiau naujo, gardaus ir skonių kupino deserto šventėms? Dabar jį radote! Dária Junger-Bálint mums pristato receptą, kuriame tradicinis desertas dera su citrusinių vaisių gaiva. Pagaminkite šį kvapnų desertą, dėl kurio šeima apsilaižys pirštus!

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 1 pakelis kepimo miltelių
  • 250 g cukraus pudros
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 4 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 100 ml kepimo aliejaus
  • 1,5 valgomojo šaukšto nesaldintų kakavos miltelių


  • Pagal skonį:
  • šviežiai išspaustos apelsinų ir citrinų sultys – Dária naudojo pusės apelsino ir pusės citrinos sultis.

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Ištepkite kepimo formą sviestu ir pabarstykite miltais.

  2. Keptuvėje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukraus pudra ir druska. Įmaišykite kiaušinį, tada pieną ir aliejų. Gerai išmaišykite. Įmaišykite tarkuotą apelsino ir greipfruto žievelę, apelsinų sultis ir citrinų sultis pagal skonį.

  3. Trečdalį tešlos perkelkite į kitą dubenį ir įmaišykite kakavos miltelius. Baltą tešlą supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir apipilkite kakavine tešla.

  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių ir palikite atvėsti formoje.
Patarimai papuošimui: paruoštą pyragą galite apibarstyti cukraus pudra arba pasigaminti glajų, pavyzdžiui, sumaišę cukraus pudrą ir vandenį bei apibarstę jį smulkiais vaisiais.