Iki -15 % nuolaida vonios kambario prekėms | Sutaupykite →
Mid Season Sale | Sutaupykite iki 50% →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Receptas: saldūs tacos su braškėmis

Taco? Taip! Braškės? Visada! Bet braškių tacos? Pasitikėkite mumis. Žvilgtelėkite į šį paprastą, bet labai skanų braškių receptą. Braškių sezonas jau prasidėjo, tad ko laukti?!

Ingredientai, kurių prireiks norint pagaminti braškių tacos:

  • 4 didelių tortilijų
  • 100 g maltų sausainių
  • 2 šaukštai cukraus
  • 50 g lydyto sviesto
  • 100 g maskarponės
  • 100 ml plaktos grietinėlės
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 150 g uogų
  • 2 šaukštų laimo/citrinos sulčių
  • šviežių mėtų

  • Paruošimo procesas

    Tacos ruošimas
    1. Apvalia pjaustykle (8 cm) iš kiekvienos tortilijos išpjaukite 3–4 apskritimus.
    2. Dubenyje sumaišykite maltus sausainius ir cukrų, ir kiekvieną tortilijos apskritimą patepkite tirpintu sviestu iš abiejų pusių. Taip pateptus tortilijų apskritimus apibarstykite ar apvoliokite sausainiais.
    3. Apverskite keksiukų formą aukštyn kojomis ir tarp atskirų išsikišimų išdėliokite paruoštus tortilijos apskritimus. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, t.y., kol kraštai šiek tiek patamsės.
    4. Kai tacos bus paruošti, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.

    Tacos įdaras
    5. Braškes nuplaukite, nuskinkite lapelius ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite jas su trupučiu citrinos arba laimo sulčių.
    6. Plaktą grietinėlę ir maskarponę sutrinkite iki kreminės masės. Atvėsusius tacos užpilkite paruoštu kremu ir ant viršaus uždėkite šaukštą braškių.

    Patiekimas
    7. Papuoškite mėtų lapeliu ir iš karto patiekite.

    Patarimas

    Jei šių saldžių taco neketinate patiekti iš karto, nepilkite grietinėlės, nes tacos sugers drėgmę ir nebus traškūs, verčiau viską paruoškite iš anksto ir sudėkite prieš valgį.