Saldūs receptai ne tik vaikų vakarėliams

Pasisemkite įkvėpimo iš saldumynų receptų vaikams
Datuliniai ledinukai
Receptai, kuriuose naudojama datulių pasta, yra labai populiarūs. Datulės yra saldžios ir jose gausu A, B grupės vitaminų bei mineralų, pavyzdžiui, geležies, vario ar kalio. Išbandykite šį receptą.
• 150 g džiovintų datulių,
• 40 g geros kokybės kakavos miltelių,
• kokosų drožlių arba smulkintų riešutų.
1. Sutrinkite datules iki vientisos masės.
2. Sumaišykite datulių pastą, kakavą ir kokosus (arba maltus riešutus) iki tirštos konsistencijos.
3. Suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kokosų drožlėse (arba smulkintuose riešutuose).
4. Į kiekvieną rutuliuką įsmeikite medinį iešmelį ir kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.


Derinkite savo virtuvės indus ir aksesuarus

Išsaugokite šį sveikų mažai angliavandenių turinčių sausainių receptą
Traškūs riešutų sviesto sausainiai
Jei dievinate žemės riešutų sviestą, šis žemės riešutų sviesto sausainių receptas tikrai taps vienu jūsų mėgstamiausių. Vos su dviem ingredientais, per valandą galėsite paruošti gardų užkandį ne tik vaikams, bet ir sau.
Jums prireiks:
• 100 g žemės riešutų sviesto,
• 1 kiaušinis,
• smulkintų ir nesmulkintų riešutų papuošimui, sezamo sėklų ir kt.
1. Žemės riešutų sviestą sumaišykite su kiaušiniu iki vientisos masės.
2. Suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos.
3. Šiek tiek paspauskite šakute, kad susidarytų paplotėliai.
4. Pagal skonį pabarstykite riešutais ir sėklomis.
5. Kepkite 160°C temperatūroje apie 25 minutes. Palikite sausainius atvėsti.




Pasirūpinkite kepimo įranga

Keptos obuolių ir sluoksniuotos tešlos rožės
Obuolių ir sluoksniuotos tešlos rožės
Jums prireiks:
• sluoksniuotos tešlos,
• minkštesnių (senesnių) obuolių.
1. Perpjaukite obuolius per pusę ir išimkite šerdį.
2. Supjaustykite obuolių puseles labai plonomis skiltelėmis. Jei skiltelės kietos, obuolius trumpai apvirkite ant silpnos ugnies.
3. Ištieskite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
Ant juostelių sudėkite obuolių griežinėlius.
4. Tešlą su obuoliais sulankstykite į rožės formą.
5. Rožes kepkite keksiukų kepimo skardoje apie 30 minučių 160°C temperatūroje.




Atraskite Ailis kolekciją

Greitai paruošiamos obuolių gėlės iš sluoksniuotos tešlos
Jei nesinori ruošti rožių, turime alternatyvą, kuri taip pat yra gana įspūdinga.
Šiems sveikiems skanėstams reikės:
• sluoksniuotos tešlos,
• obuolių.
1. Supjaustykite obuolius griežinėliais, išimkite šerdį.
2. Sluoksniuotą tešlą padalykite į obuolių žiedų dydžio kvadratėlius.
3. Peiliu supjaustykite kvadratėlius kaip parodyta.
4. Ant kvadratėlių sudėkite obuolius ir suvyniokite juos į tešlą. Jų vidurį galite papuošti riešutu.
5. Kepkite 30 minučių 160°C temperatūroje.



