5 € jumsRegistracijaPrisijungimas5 € jumsKrepšelis
PradžiaPradžiaĮkvėpimas

Sausainiai: receptas ir patarimai kaip juos laikyti

Klasika, kurios neturėtų trūkti ant kalėdinio stalo, – sausainiai. Jie patiks visiems, o jūsų namai pakvips vanile.

Taigi, išbandykite In kitchen with Zuz sausainių receptą ir pasisemkite įkvėpimo iš mūsų patarimų, kaip juos paruošti ir laikyti.

Tešlos ingredientai

  • 500 g persijoti įprasti kvietiniai miltai
  • 330 g atšaldytas sviestas
  • 160 g persijota cukraus pudra
  • 4 g kepimo milteliai
  • ½ vanilės ankštis arba 7 g vanilinis cukrus
  • 1 kiaušinis
  • ½ šaukštelis citrinos žievelės

Įdarui skirti ingredientai

  • naminės uogienė

Tešlos paruošimas

Visus sausus ingredientus sumaišykite dubenyje, tada įmaišykite sviestą, kiaušinius, citrinos žievelę ir vanilę. Minkykite iki gausite vientisą, tvirtą ir blizgančią tešlą.

Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve iki kitos dienos.

Jeigu turite mažai laiko, leiskite tešlai pailsėti šaldytuve bent 2 valandas.

Sausainių kepimas ir surinkimas

Atšalusią tešlą po gabalėlį iškočiokite su voleliu ir išpjaukite mėgstamomis pjaustyklėmis. Paruoštas formas dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Kepkite orkaitėje apie 7 minutes 170°C temperatūroje. Iškart po kepimo išimkite sausainius iš karštos kepimo skardos, kad jie neapskrustų. Kai sausainiai atvės, sudėkite juos vieną ant kito.

Aptepkite atskirus gabalėlius mėgstama uogiene. Paprastai šiems sausainiams, kurie patys savaime yra labai saldūs, rekomenduojamos rūgštesnės uogienės, pavyzdžiui, braškių ar serbentų.

Prieš patiekiant, galite įberti daugiau cukraus.

Patarimai, kaip kepti sausainius

  • Visada naudokite sviestą be pridėtinio vandens, kuris kepant gali turėti įtakos sausainių formai.
  • Tokie sausainiai yra viena iš trapesnių sausainių rūšių. Todėl sviestą ir kiaušinius reikėtų atšaldyti.
  • Tešlą apdorokite greitai, kad sviestas neįkaistų, o tai turėtų įtakos tešlos konsistencijai. Gaminant sausainius svarbu tešlą greitai iškočioti.
  • Stebėkite, kad mažesnių formų sausainiai nesudegtų. Spalva turėtų būti gana šviesi.
  • Sausainius galite išmarginti antspaudais.

Patarimai, kaip laikyti sausainius

  • Laikykite juos popierinėje dėžutėje, išklotoje servetėlėmis. Prieš uždarydami dangtelį, sausainius taip pat uždenkite servetėle.
  • Laikykite nešildomoje patalpoje, geriausia sandėliuke.
  • Leiskite sausainiams pastovėti bent savaitę ar dvi.

Nuotrauka: In kitchen with Zuz

Panašūs įkvėpimai