Iki -15 % nuolaida vonios kambario prekėms | Sutaupykite →
Mid Season Sale | Sutaupykite iki 50% →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Širdelės formos desertų su aviečių ir citrinų glaistu receptas

Turime jums tradicinių bandelių variaciją. Iškepkite jas širdelės formos, įdarykite aviečių kremu ir apliekite citrininiu glajumi. Jas galite pagaminti kaip staigmeną mamai Motinos dienos proga.

Tešlai reikės

Tešlos ingredientai:

  • 125 ml vandens,
  • 125 ml nenugriebto pieno,
  • 100 g sviesto,
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus,
  • 150 g paprastų miltų,
  • 4 kiaušinių,
  • šiek tiek druskos.

    Įdarui:
  • 250 ml pieno,
  • 1/2 vanilinio pudingo*,
  • 60 g cukraus pudros,
  • 1/2 vanilės ankšties,
  • 3 kiaušinių tryniai.
    *Pagal skonį vietoj pudingo galima naudoti kukurūzų krakmolą arba paprastus miltus.


    Galiausiai:
  • 250 g maskarponės,
  • 50-100 g minkšto sviesto,
  • vanilinio cukraus,
  • pagal skonį galima įdėti šiek tiek aviečių tyrės.

    Aviečių įdaras:
  • 100 g šaldytų arba šviežių aviečių,
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių,
  • cukraus pudra.

    Papuošimui:
  • šviežios avietės,
  • džiovintos avietės,
  • valgomosios gėlės,
  • smulkintos nesūdytos pistacijos.
  • Kaip paruošti tešlą

    1. Pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos supilkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas visiškai ištirps. Kai pienas bus karštas, o sviestas ištirpęs ir pradės kilti burbuliukai, suberkite miltus ir padidinkite ugnį. Smarkiai maišydami miltus, išminkykite tešlą aplink puodo sieneles, kelis kartus ją apversdami. Kuo geriau ir kruopščiau ją išmušite, tuo geriau ji iškeps ir geriau išsipūs.
    2. Pirmiausia, leiskite tešlai atvėsti, o tada įmuškite kiaušinius - jie turi būti įmušami palaipsniui, vienas po kito. Kai įmušite trečią kiaušinį ir tešlos konsistencija bus labai tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba tik pusę plakto kiaušinio. Konsistencija turi būti tinkama, kad išlaikytų formą ir nebūtų skysta, bet ir ne per tiršta. Ją turi būti lengva paskirstyti ant kepimo skardos.
    3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Viršutinio ir apatinio kaitinimo režimu.
    4. Ant kepimo popieriaus padarykite širdeles. Pieškite maždaug 5 cm atstumu, nes tešla labai išsipūs. Tada apverskite tešlos lakštą ir konditeriniu maišeliu užtepkite tešlą ant iš anksto nupieštų širdelių.
    5. Ant kepimo skardos esančias širdeles galite lengvai apšlakstyti šaltu vandeniu arba, priešingai, pabarstyti trupučiu cukraus pudros - ir viena, ir kita apsaugo nuo įtrūkimų.
    6. Kepkite širdeles apatinėje orkaitės dalyje 25-35 min, kol jos taps auksinės spalvos. Kepimo metu neatidarykite orkaitės, bent jau pirmas 20 min. Pakeitus temperatūrą, tešla iš karto susitrauktų.
    7. Iškepus, kiekvienos širdelės dugne pravartu padaryti nedidelę skylutę, pavyzdžiui, dantų krapštuku, kad išeitų garai.

    Kaip pasigaminti vanilinį kremą ir glajų

    Kremas
    1. Kremo pagrindą - creme patissiere, reikia paruošti dieną prieš.
    2. Į puodą sudėkite visus ingredientus, t. y. pieną, krakmolą, vanilę, cukrų ir kiaušinių trynius. Kruopščiai išmaišykite plakikliu ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės kaip kremas. Iš karto po virimo uždenkite maistine plėvele. Atvėsusį kremą laikykite šaldytuve.
    3. Kitą dieną paruoštą kremą suplakite su maskarponės kremu. Ypač išplakite sviestą iki purių putų. Tada po šaukštelį įmaišykite sviestą į grietinėlės kremą su maskarpone. Pagal skonį įberkite vanilinio cukraus.
    4. Paruoštą kremą perkelkite į konditerinį maišelį su nupjautu arba tiesiu antgaliu ir pilkite ant širdelės apačios. Uždenkite širdelės viršų ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

    Papuošimas
    1. Avietes išvirkite su citrinos sultimis ir pertrinkite per smulkų sietelį. Gautą aviečių tyrę (kai ji šalta) sumaišykite su cukraus pudra. Cukraus ir tyrės santykį reguliuokite pagal tai, kokio tirštumo užpilo norite.
    2. Jei norite baltos citrinos glazūros, sumaišykite cukrų su trupučiu citrinos sulčių.

    6 principai, kad choux tešla visada pavyktų

    1. Tešlą labai gerai išvirkite, kuo kruopščiau ją užvirsite puode, tuo geriau ji iškeps.
    2. Kiaušinius įmaišykite palaipsniui, visada tik įmaišę ankstesnius.
    3. Yra dvi gudrybės, kad tešla kepant nesutrūkinėtų - prieš dėdami į orkaitę apipurkškite tešlą ant kepimo skardos vandeniu arba pabarstykite ją cukraus pudra.
    4. Kepimo metu neatidarykite orkaitės, staigiai nukritus temperatūrai, tešla susitrauktų, o to neįmanoma pataisyti.
    5. Nekepkite tešlos ant karšto oro, o tik ant apatinio ir viršutinio kaitinimo.
    6. Paruoštą tešlą taip pat galima laikyti šaldytuve, ji išsilaikys 1-2 dienas.

    Daugiau kepimo patarimų, kurie gali praversti

  • Įdarui paruošėme pagrindinį kremą, kuris taip pat naudojamas kiaušinių trynių bandelėms. Jei norite lengvesnio kremo, po to išplakite jį su maskarpone.
  • Kai plaksite su sviestu, kremas bus stabilesnis, ilgiau išsilaikys.
  • Ruošiant kremą svarbu, kad ingredientai būtų vienodos temperatūros, kad kremas nesusitrauktų.
  • Pudingo pagrindą kremui paruoškite prieš dieną / vakarą. Visada įdėkite jį į šaldytuvą bent 4 valandoms, kad pakankamai sustingtų.
  • Jei vis dėlto atsitiktų taip, kad kremas sutirštėtų, tai lengvai ištaisysite trumpai pašildę. Arba vandens vonelėje, arba 15-20 sekundžių mikrobangų krosnelėje. Tada vėl suplakite.

    Sunkumas: vidutiniškai sudėtinga
    Laikas: apie 2 val. + vėsinimo laikas
    Porcijų skaičius: 20 - 25 vnt.