1. Pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos supilkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas visiškai ištirps. Kai pienas bus karštas, o sviestas ištirpęs ir pradės kilti burbuliukai, suberkite miltus ir padidinkite ugnį. Smarkiai maišydami miltus, išminkykite tešlą aplink puodo sieneles, kelis kartus ją apversdami. Kuo geriau ir kruopščiau ją išmušite, tuo geriau ji iškeps ir geriau išsipūs.
2. Pirmiausia, leiskite tešlai atvėsti, o tada įmuškite kiaušinius - jie turi būti įmušami palaipsniui, vienas po kito. Kai įmušite trečią kiaušinį ir tešlos konsistencija bus labai tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba tik pusę plakto kiaušinio. Konsistencija turi būti tinkama, kad išlaikytų formą ir nebūtų skysta, bet ir ne per tiršta. Ją turi būti lengva paskirstyti ant kepimo skardos.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Viršutinio ir apatinio kaitinimo režimu.
4. Ant kepimo popieriaus padarykite širdeles. Pieškite maždaug 5 cm atstumu, nes tešla labai išsipūs. Tada apverskite tešlos lakštą ir konditeriniu maišeliu užtepkite tešlą ant iš anksto nupieštų širdelių.
5. Ant kepimo skardos esančias širdeles galite lengvai apšlakstyti šaltu vandeniu arba, priešingai, pabarstyti trupučiu cukraus pudros - ir viena, ir kita apsaugo nuo įtrūkimų.
6. Kepkite širdeles apatinėje orkaitės dalyje 25-35 min, kol jos taps auksinės spalvos. Kepimo metu neatidarykite orkaitės, bent jau pirmas 20 min. Pakeitus temperatūrą, tešla iš karto susitrauktų.
7. Iškepus, kiekvienos širdelės dugne pravartu padaryti nedidelę skylutę, pavyzdžiui, dantų krapštuku, kad išeitų garai.