Nieko nelaukite ir pasisemkite įkvėpimo ne tik iš maisto tinklaraštininkės Kitchen Story receptų, bet ir iš mūsų patarimų sveikiems pusryčiams pagaminti.
2 porcijos, paruošimas 15-20 minučių
1. Įkaitinkite sumuštinių keptuvę.
2. Duonos riekeles iš vienos pusės lengvai patepkite garstyčiomis.
3. Ant duonos riekelės sudėkite sūrį, kriaušės griežinėlius, gražgarstę ir uždenkite likusia duonos riekele.
4. Sumuštinio viršų aptepkite sviestu ir dėkite į įkaitusią keptuvę. Kepkite kol apskrus, maždaug 2 minutes.
Patiekite su sezoninių daržovių salotomis.
Šie obuolių keksiukai sugriaus įsitikinimą, kad sveiki ir saldūs pusryčiai - tai tik avižiniai dribsniai su jogurtu ir vaisiais. Speltų miltai suteikia nepakartojamo skonio ir daug energijos, o kiaušiniai ir grietinė yra baltymų ir riebalų šaltinis.
2 vienetai, paruošimas ir kepimas 30-40 minučių
1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir išklokite keksiukų formą.
2. Paruoškite trupinius. Dubenyje rankomis sutrinkite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, cinamoną ir mažesniais gabalėliais supjaustytą sviestą.
3. Nuo obuolių pašalinkite odelę, šerdį ir supjaustykite juos nedideliais kubeliais.
4. Kiaušinius ir cukrų maisto kombaine išplakite iki vientisos masės. Palaipsniui įmaišykite aliejų, pieną ir grietinę.
5. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir žiupsnelį druskos.
6. Abu mišinius sumaišykite į vientisą tešlą ir sudėkite pjaustytus obuolius. Šaukštu perkelkite tešlą į paruoštą skardą. Pabarstykite trupiniais ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-25 minutes iki auksinės spalvos.
Jei reikia itin greitų sveikų pusryčių, glotnučiai yra akivaizdus pasirinkimas. Tačiau nepasitenkinkite vien vaisiais. Kad ilgiau būtumėte sotūs, jūsų gėrime neturėtų trūkti baltymų, pavyzdžiui, graikiško jogurto ar avižų pieno.
2 porcijos, paruošimas: 10 minučių
1. Vaisius nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
2. Sudėkite juos į maišytuvą, pagardinkite citrinos sultimis ir supilkite augalinį pieną.
3. Sumaišykite iki vientisos masės ir patiekite aukštose stiklinėse.
Migdolų pienas yra mažiau kaloringas nei karvės pienas, o jo konsistencija tinkama gėrimui skiesti. Kita vertus, avižų pienas padeda sutirštinti kokteilį.
Sveiki pusryčiai suteiks jūsų organizmui pakankamai energijos dienos pradžiai. Kad po kelių minučių vėl nesijaustumėte alkani, jūsų lėkštėje turėtų būti subalansuotas visų makroelementų: baltymų, angliavandenių ir riebalų derinys. Taigi, nebijokite į lėkštę įsidėti visko po truputį. Ir nepamirškite vaisių ar daržovių.
Raktas į sveikus pusryčius tikrai yra ne tik užsienio supermaisto produktai, bet ir vietiniai bei sezoniniai maisto produktai. Taip pat mėgavimasis maistu, tad neskubėkite valgydami.
Pikantiški pusryčiai
Saldūs pusryčiai
Nuotraukos: Kitchen Story