15 % nuolaida su kodu PAVASARIS15 | Tik iki vidurnakčio →
-20 % kilimams Flair Rugs su kodu FLAIR20 | Sutaupykite →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Receptas: galetė su špinatais, grybais ir kiaušiniu

Ana Maria Davidovic
Ana Maria Davidovic
Bonami Blogger

Liko blynų? Mateja Delakorda turi puikią idėją, kaip jais galėtumėte mėgautis ir kitą dieną.

4 porcijoms reikės:

  • 300 g pievagrybių ar kitų grybų
  • šaukštas sviesto
  • 1 skiltelė česnako
  • 200 g špinatų
  • druskos, pipirų ir muskato riešutas
  • 4 blynai – galite panaudoti likučius arba iškepti šviežių
  • 4 kiaušiniai
  • čederio sūris apibarstymui

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių su kaitinimu iš viršaus ir apačios. Išklokite skardą kepimo popieriumi.

  2. Grybus supjaustykite griežinėliais ir apkepkite svieste. Kai vanduo išgaruos, suberkite išspaustą česnaką ir špinatus. Pasūdykite ir išmaišykite. Kai špinatai iškeps, pagardinkite juos pipirais ir muskato riešutu.

  3. Daržoves paskleiskite ant blynų, bet ne iki kraštų, nes blynus lankstysite. Pabarstykite juos tarkuotu sūriu ir įdaro centre padarykite skylutes, kad būtų galima įmušti kiaušinį.

  4. Blynus kepkite, kol iškeps baltymai, maždaug 15 – 18 minučių.