Ne veltui sakoma, kad valgome akimis. Ir nors dėmesys turėtų būti skiriamas pačiam maistui, jo žavus pateikimas taip pat yra svarbi valgymo dalis. Pavyzdžiui, kiaulienos nugarinės kepsnys puikiai atrodys porcelianinėje lėkštėje, o Viduržemio jūros regiono patiekalų skonis išsiskirs spalvingose molinėse lėkštėse.
Todėl rinkdamiesi, sutelkite dėmesį ne tik į norimą stilių, bet ir į patiekalų savybes. Taip net ir kasdieniai šeimos pietūs taps tikra švente.
Porceliano servizas visai nėra senamadiškas. Atvirkščiai, dėl savo savybių jis visada bus vienas geriausių pasirinkimų. Jis pasižymi permatomumu, išskirtiniu baltumu ir spalvų atsparumu. Įvairios dekoracijos ant tokių indų net ir po metų išlieka ryškios. Be to, porcelianas gali atlaikyti tiek temperatūros pokyčius, tiek mechaninius stalo įrankių pažeidimus.
Porceliano induose patiekiami patiekalai įgaus išskirtinumo ir elegancijos. Dėl plataus dekoracijų pasirinkimo, jie išsiskirs ir ant minimalistinio stalo, ir pompastiškose šventėse. Juose ypač išsiskiria austrų-vengrų virtuvės patiekalai.
Rankų darbas puošia! Tai ypač pastebima su moliniais indais, kurie turi unikalią gaivią išvaizdą ir pasižymi išskirtinėmis patvarumo ir akmens tvirtumo savybėmis. Be to, įvairios dekoracijos ir rankų darbas užtikrina kad antro tokio indo niekur nerasite. Vienintelis molio trūkumas lyginant su porcelianu yra tai, kad jis sunkesnis.
Juodos spalvos indai gali atrodyti smagiai. Padėjus juos ant lininės staltiesės ar medinio stalo, sukursite prabangos įspūdį. Dėl neišsemiamo spalvų derinių skaičiaus, tokios spalvos indai tiks ne tik prie kaimiško, bet ir prie bohemiško stiliaus. Juose puikiai atrodys kepsniai, desertai ir rytietiški patiekalai.