Mes dieviname vasarą! Visur žydi gėlės, kiemuose laksto vaikai, pamirštame apie storas pūkines striukes ir nuo šalčio sužvarbusią odą, o kur dar vasaros klasika: šaltibarščiai su bulvėmis?! Ne, jų receptu šiandien nesidalinsime (tikime, kad turite savo šeimos mėgstamiausių šaltibarščių receptą). Šį kartą nusprendėme pasidalinti kitais receptais, kuriais galėsite paįvairinti savo ant grotelių ruoštus patiekalus. Taip, nepamiršome ir veganų!
Ar mėgstate ant grotelių keptas daržoves? Romana jums paruošė veganiškų ant grotelių keptų iešmelių su falafeliais receptą.
• 190 g veganiškų falafelių (jų įsigyti galite bet kurioje didesnėje parduotuvėje),
• 1 raudonosios paprikos,
• 1 geltonosios paprikos,
• 1 mažos cukinijos,
• 1 raudonojo svogūno,
• alyvuogių aliejaus,
• žolelių druskos.
1. Į dubenį įpilkite apie 2–3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir 1 arbatinį šaukštelį žolelių druskos. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite maždaug 3x3 cm kvadratėliais.
2. Cukiniją supjaustykite maždaug tokiais pat gabalėliais kaip ir papriką.
3. Viską sumeskite į dubenį ir gerai išmaišykite su aliejumi.
4. Svogūną nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir kiekvieną dalį perpjaukite per pusę.
5. Bambukinius iešmelius pamirkykite vandenyje, kad nesudegtų. Arba išbandykite lanksčius vielinius iešmelius Twister.
6. Pradėkite smeigti atskirus ingredientus ant iešmelių. Galite sekti šią eilės tvarką: geltonoji paprika – svogūnas – cukinija – falafelis – cukinija – svogūnas – raudonoji paprika.
7. Paruoštus iešmelius dėkite ant įkaitusių grotelių ir apkepkite iš visų pusių.
Tai universalus receptas, kuris puikiai tiks ir kaip užkandis ir kaip gardžiausių salotų dalis.
• 1 halumi pakuotė,
• 100 g rūkytos šoninės,
• 100 g salotų mišinio,
• 4-6 vyšniniai pomidorai,
• alyvuogių aliejus,
• itališkų prieskonių mišinys.
Užpilui:
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
• 1 šaukštas medaus,
• ½ šaukštelis Dižono garstyčių,
• druskos,
• pipirų.
Sūdytiems riešutams:
• įvairių rūšių riešutai,
• sezamo sėklos (juodos ir baltos),
• alyvuogių aliejus,
• druska.
1. Pirmiausia, paruoškite užpilą. Sumaišykite visus ingredientus: alyvuogių aliejų, medų, garstyčias, druską ir pipirus.
2. Halumi sūrį supjaustykite maždaug 1,5 cm storio griežinėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite itališkais prieskoniais.
3. Sūrį apkepkite ant grotelių iš abiejų pusių. Ant grotelių taip pat apkepkite šoninės juosteles.
4. Sudėkite salotas į padažo dubenį ir gerai išmaišykite. Patiekite lėkštėje ir ant viršaus supjaustykite vyšninius pomidorus.
5. Į keptuvę įlašinkite kelis lašus alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite iki vidutinės ugnies.
6. Smulkiai supjaustykite įvairių rūšių riešutus (pvz., lazdyno riešutus, migdolus, pekano riešutus, pistacijas) ir pakepinkite juos iki gražiai paruduos.
7. Pabaigoje įberkite šiek tiek sezamo sėklų ir pasūdykite visus riešutus.
8. Ant salotų uždėkite keptą halumi sūrį, šoninės gabalėlius ir viską apibarstykite jau paruoštais sūdytais riešutais.
9. Ant grotelių keptą maistą patiekti galite ant gražaus padėklo ar keramikinės lėkštės.