Ši svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie failų naudojimą, taikymą ir patvirtinimą rasite čia

ok
Menu
5 € jumsRegistracijaPrisijungimas5 € jumsKrepšelis
PradžiaPradžiaĮkvėpimas

Kur dėti kiaušinius po Velykų? Turime jums 5 paprastus receptus!

Iva Baltaretu

Per Velykas ne tik patys marginsite begalę margučių, bet ir jų gausite. Tačiau ką su jais daryti šventėms pasibaigus? Turime išeitį! Paruoškite puikius pusryčius, užkandžius ar sumuštinukus vakarėliui.

Agurkai su kiaušiniais ir lašiša

Paruoškite paprastus užkandžius prie taurės vyno. Juos galima valgyti ir vienus, arba ant šviežio batono. Jie puikiai atrodys patiekti ant stilingos pjaustymo lentelės iš tikmedžio arba akacijos medienos.

5 vienetams paruošti, jums reikės:

• 1 ilgavaisio agurko

• 2 kiaušinių

• 30 gramų rūkytos lašišos

• 3 šaukštų jogurto

• krapų

• druskos ir pipirų

Kaip pagaminti?

1. Nulupkite agurką. Neišmeskite žievelių, nes jos puikiai tiks papuošimui.

2. Padalinkite agurką į 5 vienodus gabalėlius ir išskobkite jų vidų.

3. Nuluptus kiaušinius supjaustykite mažais gabalėliais, taip pat supjaustykite ir lašišą. Kelias lašišos juosteles palikite papuošimui.

4. Kiaušinius ir lašišą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis žolelėmis.

5. Sudėkite įdarą į tuščiavidurius agurkus. Papuoškite lašišos gabalėliais, krapais ir patiekite.

Kiaušinio užtepėlė su meškiniais česnakais

Kovas ir balandis yra meškinių česnakų sezonas. Jų žaliuose lapuose slepiasi tikra vitaminų bomba ir jie puikiai dera su kiaušinių užtepėle.

Ko jums reikės?

• 4 virtų kiaušinių

• 4 šaukštų majonezo

• saujos meškinio česnako

• mažo svogūno

• druskos ir pipirų

Kaip pagaminti:

1. Virtą kiaušinį nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Galite naudoti pjaustyklę kiaušiniams.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir meškinį česnaką. Viską sumaišykite su kiaušiniais ir majonezu.

3. Pagardinkite druska ir pipirais.

Patarimas: galite patiekti ant pita duonos arba ant batono riekelių. Gausiai papuoškite meškiniu česnaku.

Bagetė su kiaušiniais ir kumpiu

Kiaušinio ir kumpio derinys yra tikra klasika. O geriausia yra tai, kad viską paruošite vos per kelias minutes.

Ko prireiks sočiam užkandžiui dviems?

• bagetės

• 4 išvirtų kiaušinių

• 20 gr. kokybiško kumpio

• kelių salotų lapų

• sviesto

Kaip pagaminti?

1. Supjaustykite batoną ir aptepkite sviestu iš abiejų pusių.

2. Virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

3. Ant batono dėkite salotas, kiaušinius ir kumpį.

Patarimas: jei norite, galite pagardinti majonezu.

Kiaušinių užtepėlė su ridikėliais

Siūlome sveikesnės kiaušinių užtepėlės receptą iš Romana Böhm tinklaraščio. Užtepėlė puikiai tiks prie ruginės duonos. Nepamirškite jos patiekti su žalumynais: daigais, prieskoninėmis žolelėmis ar salotomis.

Jums reikės:

• 2 kiaušinių

• 120 gr. natūralaus tepamo sūrio

• 1 šaukštelio Dižono garstyčių

• šlakelio citrinos sulčių

• česnakų

• ridikėlių pagal skonį

• smulkintų riešutų papuošimui (pvz.: pistacijų)

• druskos, pipirų

Kaip pagaminti:

1. Nulupkite virtus kiaušinius ir supjaustykite mažais kubeliais.

2. Į dubenį įdėkite kiaušinius, tepamajį sūrį, Dižono garstyčias, citrinos sultis ir druską bei pipirus pagal skonį.

3. Pagamintą užtepėlę geriausia tepti ant ruginės duonos. Galiausiai papuoškite mikrožalumynais, griežinėliais pjaustytais ridikėliais ir smulkintais riešutais.

Patarimas: įsigykite stovą kiaušiniams. Jis pravers ne tik per Velykas.

Nicos salotų receptą mums parengė Bára Říhová. Nicos salotos yra kilusios iš Nicos, Prancūzijos. Iš pradžių, jų sudėtyje buvo tik šviežios daržovės, ančiuviai ir kiaušiniai. Laikui bėgant, ingredientų sąrašas didėjo iki jos įgavo dabartinę formą. Puikiai tiks kaip lengvi pietūs ar vakarienė.

Salotoms 4 žmonėms paruošti jums reikės:

• 500 gr. mažyčių bulvių

• 300 gr. pomidorų

• 1 nedidelės stiklinės alyvuogių

• 4 virtų kiaušinių

• 200 g tuno skardinėje

• įvairių salotų lapų

• 150 g šaldytų arba šviežių šparaginių pupelių

Užpilui:

• 1/4 puodelio aliejaus

• 2 šaukštelių Dižono garstyčių

• kelių šlakelių citrinos sulčių

• druskos ir šviežiai maltų pipirų

Kaip pagaminti?

1. Bulves virkite su žievelėmis, tada jas nulupkite ir perpjaukite per pusę.

2. Išvirkite kiaušinius, juos nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.

3. Pomidorus taip pat supjaustykite ketvirčiais.

4. Leiskite pupelėms virti dvi minutes, o tada užpilkite šaltu vandeniu, kad jos neprarastų spalvos.

5. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite.

6. Nicos salotos patiekiamos dviem būdais: viską sumaišant ir įdedant į lėkštę / dubenį arba sudedant į lėkštę taip, kad kiekvienas pasiimtų pats.

Patarimas: nenorite pasigaminti užpilo? Sumaišykite aliejų su trupučiu citrinos sulčių. Salotas galite pabarstyti kapotomis petražolėmis arba šviežiais čiobreliais.

Ką dar paruošti iš virtų kiaušinių ir kaip juos laikyti?

• Šaldytuve kiaušinius laikyti galima iki 2 savaičių, o kambario temperatūroje – tik 3 dienas.

• Iš likusių virtų kiaušinių paruoškite bulvių salotas su daugiau kiaušinių.

• Papuoškite jomis mėgstamas lęšių ar pupelių salotas.

• Krienai ir kiaušiniai yra nuostabus derinys. Nulupkite kiaušinį, jį apšlakstykite karštu sviestu ir gausiai sluoksniuokite šviežiai tarkuotais krienais. Tai tikrai palepins jūsų gomurį.

• Klasika: duona aptepta sviestu su kapotu kiaušiniu, druska ir trupučiu meškinio česnako.

Patarimas: nesijaudinkite dėl margintų kiaušinių. Jei naudojote specialius maistinius kiaušinių dažus, tokius kiaušinius galite valgyti.

Neradote to, ko ieškojote? Žvilgtelėkite į kitus mūsų įkvėpimo šaltinius.