Ši svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie failų naudojimą, taikymą ir patvirtinimą rasite čia

ok
Menu
5 € jumsRegistracijaPrisijungimas5 € jumsKrepšelis
PradžiaPradžiaĮkvėpimas

Lauke lyje? Iškylaukite namuose!

Kepsninėje čirškantys kepsneliai su daržovėmis, puikus oras, vandens pramogos... ir kaipgi atsispirti tokioms vilionėms? Tačiau ką daryti, kai lietus ar vėjas sugriauna mūsų savaitgalio planus? Greta, Instagrame žinoma kaip De mâncare, pristato 3 patiekalus, kuriuos galėsite patiekti ne tik iškyloje ant žalios žolės, bet ir ant kilimo ar lovoje.

Kur juos patieksite, priklauso nuo oro ir nuotaikos, tačiau galite būti tikri, kad skonis visada bus nuostabus! Metas užsirišti prijuostę!

Galetė su slyvomis ir mėlynėmis

Ingredientai:

• 500 g miltų;
• 80 g sviesto;
• 1 kiaušinis;
• 80 ml jogurto;
• 5 šaukštai rudojo cukraus;
• 6 didelės slyvos;
• 100 g šaldytų mėlynių;
• sauja smulkintų riešutų.

Kaip gaminti:

1. Iš miltų, sviesto, jogurto, cukraus ir kiaušinio pagaminkite tešlą. Ją minkykite iki nelips prie pirštų.
2. Gautą tešlą iškočiokite į apie 3-5 mm storio lakštą. Nesijaudinkite, lakšto forma neturi būti lygi.
3. Supjaustytas slyvas ir šaldytas mėlynes dėkite ant tešlos lakšto. Slyvas ant tešlos paviršiaus išdėliojau ratu, o ant viršaus pabarsčiau mėlynėmis. Nepamirškite palikti apie 3-4 cm nuo tešlos krašto, jį turėsite pakelti ir uždėti ant vaisių.
4. Išgliaudykite riešutus riešutų gliaudykle ir susmulkinę pabarstykite ant vaisių.
5. Paruoštą galetę dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba ant silikoninio kepimo kilimėlio ir kepkite 180°C temperatūroje 40-45 minutes, kol įgaus auksinę spalvą.
6. Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite karštą su ledais arba šaltą su puodeliu karštos arbatos.

Skrebučiai

Ingredientai:
• 9 duonos riekelių;
• riešutų sviesto;
• kreminio sūrio;
• šokoladinio kremo;
• uogų, obuolių ir bananų;
• sausų pusryčių;
• prosciutto kumpio;
• ridikėlių;
• riešutų;
• pabarstukų.

Kaip gaminti:

1. Duoną kepkite su šlakeliu alyvuogių aliejaus arba gabalėliu sviesto iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 6-7 minutes, kol ji taps traški ir šiek tiek auksinė. Jei skubate, į pagalbą pasitelkite skrudintuvą.
2. Išsirinkite mėgstamas užtepėles ir aptepkite jas duonos riekeles, aš rinkausi žemės riešutų sviestą, kreminį sūrį ir šokoladinį kremą.
3. Pridėkite mėgstamų priedų. Aš naudojau:
- žemės riešutų sviesto skrebučiams: obuolius, uogas ir granolą;
- skrebučiams su kreminiu sūriu: prosciutto kumpį, ridikėlius ir riešutus;
- šokoladinio kremo skrebučiams: spalvingus pabarstukus, bananus ir migdolus;

Nepamirškite puodelyje garuojančios mėgstamiausios kavos ar arbatos.

Bulvės su parmezanu ir petražolėmis

Ingredientai:

• 6 vidutinės bulvės;
• 2 l vandens;
• 2 šaukštai druskos;
• 3 šaukšteliai džiovintų petražolių;
• 100 g parmezano.

Kaip gaminti:

1. Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite į 6 skilteles.
2. Jas 1 valandai palikite puode su druska (1 litrui vandens berkite 1 šaukštą druskos). Taip iškepusių bulvių plutelė bus dar traškesnė ir skanesnė.
3. Suberkite jas į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, pabarstykite džiovintomis petražolėmis ir kepkite 45 minutes 200°C temperatūroje.
4. Kai bulvės bus beveik iškepusios, apibarstykite jas tarkuotu parmezanu ir kepkite dar 10 minučių.

Mėgstate kepti pyragus, o gal eksperimentuoti su greitais ir skaniais receptais? Daugiau įkvėpimo rasite žemiau!