1. Paruoškite daržoves. Nuplaukite ir gerai išvalykite. Paprikas perpjaukite pusiau arba ne itin smulkiais gabalėliais ir išimkite sėklas, cukiniją perpjaukite per pusę arba supjaustykite apskritimais.
2. Supjaustytas cukinijas sudėkite į kepimo indą, baklažaną palikite sveiką arba perpjaukite pusiau.
3. Ant viršaus suberkite paprikas. Viską sudėkite į kepimo formą, lengvai apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200°C apie 40-60 min., kol ant paprikų pasidarys juodos spalvos pūslelės. Galima kepti ir 200°C karšto oro gruzdintuvėje 15-20 min. Taip pat lengviau nulupti paprikas padeda, jei iškepus daržoves net trumpam, maždaug 10 minučių, uždengiate kepimo folija.
4. Iškepus, kepimo skardas su daržovėmis kuriam laikui uždenkite kepimo folija. Tada nulupkite odelę nuo paprikų. Baklažaną perpjaukite per pusę ir išskobkite jo vidų.
5. Taip paruoštas daržoves, įskaitant kepimo metu susidariusias sultis ir česnako skilteles, suberkite į trintuvą, supilkite actą, rūkytą papriką ir viską sutrinkite, galiausiai pagardinkite druska ir pipirais.
6. Paruoštą ajvarą sudėkite į stiklines, o viršų aptepkite aliejumi, taip ajvaras išsilaikys ilgiau. Laikykite šaldytuve.
Patarimas: prieš padedant laikymui, įsitikinkite, kad stiklainiai švarūs ir sausi.