15 % nuolaida su kodu PAVASARIS15 | Tik iki vidurnakčio →
-20 % kilimams Flair Rugs su kodu FLAIR20 | Sutaupykite →
5 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Makaronai su paprikų padažu

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Tikriausiai jau esate girdėję apie skrudintų paprikų padažą, kuris išsiskiria savo sodriu skoniu. Kepant paprikas orkaitėje, patiekalo paruošimas tampa šiek tiek ilgesnis, todėl šį kartą Mateja Delakorda, naujos kulinarinės knygos autorė, savo receptus publikuojanti ir kulinariniame tinklaraštyje Open Kitchen, paruošė supaprastintą receptą skubantiems.

Šis kreminis padažas paruošiamas per 15 minučių ir yra sodresnio skonio alternatyva klasikiniam pomidorų padažui. Jei pasitelksite šiek tiek fantazijos, galite jį panaudoti ir gnocchi, lazanijai ir kitiems patiekalams.

Dviems žmonėms reikės:

  • 2 raudonųjų paprikų
  • pusės didelio svogūno
  • alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelių
  • šaukšto pomidorų pastos
  • 100 ml karšto vandens arba sultinio
  • druskos ir pipirų
  • fetos sūrio
  • čiobrelių
  • 250 g makaronų
  • papildomai: arbatinis šaukštelis maltos rūkytos paprikos ir du šaukštai sojos padažo

Paruošimas:

  • Paprikas nuvalykite ir supjaustykite juostelėmis. Susmulkinkite svogūną.

  • Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite į ją šiek tiek alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūną ir pakepinkite, bet tik iki jis taps peršviečiamas. Suberkite paprikas ir šiek tiek pakepinkite. Ant visko užspauskite česnaką ir paskrudinkite. Toliau – pomidorų pasta.

  • Gerai išmaišykite ir įpilkite karšto vandens arba sultinio. Įberkite druskos ir pipirų. Virkite, kol paprikos suminkštės.

  • Tada viską suberkite į smulkintuvą ir sutrinkite į vientisą padažą.

  • Jei norite, galima papildomai pagardinti šaukšteliu maltos rūkytos paprikos ir dviem šaukštais sojų padažo.

  • Išvirkite makaronus al dente. Supilkite padažą atgal į keptuvę ir įmaišykite makaronus. Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens, kuriame buvo virti makaronai.

  • Patiekalą užbaikite trupinta feta bei šviežiais čiobreliais.