Orui šylant vis daugiau laiko norisi leisti lauke ir vis mažiau – uždarose patalpose. Kaip manote, galbūt atėjo metas užkaisti kepsninę ir terasoje ar sode surengti šauniausią metų vakarėlį? Mes manome, kad tai – nuostabiausia idėja!
Nepamirškite, kad sėkmingo vakarėlio pagrindas yra kokybiška kepsninė, lauko baldai, šviestuvai, puikus maistas ir šauniausia kompanija.
Maisto tinklaraštininkė Diana Oana (@cantboilanegg) mums paruošė skaniausią ir paprastai pagaminamą meniu: paruoškite ant grotelių keptą doradą, patiekite ją kartu su keptų cukinijų ir ožkos sūrio salotomis ir, žinoma, vasaros šventėje neturėtų trūkti gaivaus limonado!
• 4 išdarinėtos dorados
• 1 pjaustyta ekologiška citrina
•
kelios šakelės šviežio rozmarino
• alyvuogių aliejus
• druska ir pipirai
1. Doradą gerai nuplaukite. Nuimti žvynų nebūtina. 2. Į doradą įdėkite dvi ar tris skilteles citrinos ir šakelę šviežio rozmarino. 3. Doradą iš abiejų pusių patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus. 4. Žuvį dėkite statmenai ant įkaitintos kepsninės ir kepkite po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės. 5. Iškepus, doradą apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite su cukinijų salotomis.
• 150 g mažų špinatų
• 2-3 cukinijų
• alyvuogių aliejaus
• 1 česnako skiltelė
• druska ir pipirai
• kedrinių pinijų riešutai
•
ožkos arba fetos sūris
1. Špinatų lapus gerai nuplaukite ir nusausinkite. 2. Cukiniją supjaustykite 4-5 mm storio griežinėliais.
3. 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus sumaišykite su skiltele išspausto česnako ir šepetėliu patepkite cukinijos skilteles.
4. Pabarstykite druska, šviežiai maltais pipirais ir cukinijos griežinėlius kepkite ant grotelių po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. 5. Špinatų lapus sudėkite į dubenį, tada sudėkite supjaustytas cukinijas.
6. Apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus, užberkite kedrinių pinijų riešutų ir pabarstykite ožkos arba fetos sūrio gabalėliais.
7. Patiekite salotas su doradomis.
• 1 l negazuoto / gazuoto vandens
• mėtų lapeliai
• braškės
• medus
• 2 ekologiškos citrinos
1. Braškes supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į grafiną. 2. Mėtų lapelius smulkiai supjaustykite ir suberkite ant braškių. 3. Supjaustykite dvi ar tris citrinos skilteles ir sudėkite į grafiną. 4. Citrinas perpjaukite per pusę ir citrusinių vaisių sulčiaspaude arba rankomis išspauskite sultis. Supilkite citrinos sultis ant braškių ir mėtų. 5. Užpilkite gazuotu arba negazuotu vandeniu. 6. Limonadą galite patiekti ir tokį arba pasaldinti medumi.