Ši svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie failų naudojimą, taikymą ir patvirtinimą rasite čia

ok
Menu
5 € jumsRegistracijaPrisijungimas5 € jumsKrepšelis
PradžiaPradžiaĮkvėpimas

Vegetariški receptai kepsnių sezonui

autorė Diana Oana (@cantboilanegg)

Karštai vasaros dienai pasibaigus, kviečiame atsipalaiduoti terasoje arba balkone. Taurė vyno, lengva vakarienė ir kepsninė, tai – viskas, ko reikia.

Maisto tinklaraštininkė Diana Oana (@cantboilanegg) paruošė 2 vegetariškus receptus, kuriais nekantraujame pasidalinti ir mes!

Bruschetta su plakta feta ir vaisiais:

Ingredientai:

- keletas riekelių duonos / batono
- 200g fetos sūris
- 3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- vienas ar du arbatiniai šaukšteliai medaus
- šiek tiek šalto vandens
- braškės, persikai, vyšniniai pomidorai
- kelių baziliko lapelių

Kaip gaminti:

1. Į maišytuvo dubenį sudėkite fetos sūrį, alyvuogių aliejų, medų ir šlakelį vandens. Maišykite iki kreminės masės.
2. Persikus supjaustykite į 6–8 skilteles. Jei braškės labai didelės, jas perpjaukite, o jei ne – palikite neperpjautas.
3. Apkepkite duonos riekeles ir persikus ant grotelių.
4. Braškes ir vyšninius pomidorus atskirai kaitinkite ant vidutinės/didelės ugnies, po pirmųjų 5 minučių patikrinkite ar iškepė. Iškepus, nepamirškite nuimti odelių.
5. Duonos riekeles patepkite fetos sūrio kremu, dėkite braškes ar vyšninių pomidorus ir ant grotelių keptų persikų griežinėlius.
6. Ant riekelių uždėkite kelis baziliko lapelius ir pagal skonį užlašinkite medaus.

Įdaryti grybai

Ingredientai (dviem porcijoms):

-keturi dideli grybai (pievagrybiai arba Portobello)
-maži mocarelos rutuliukai
-vyšniniai pomidorai
-druskos, pipirų ir česnako (nebūtina)
-šviežių baziliko lapelių
-balzaminio acto

Kaip gaminti:

1. Nuplaukite ir nuvalykite grybus. Nuimkite grybų kotelį.
2. Vyšninius pomidorus ir mocarelos rutuliukus perpjaukite per pusę.
3. Į kiekvieną grybą sudėkite mocarelos ir vyšninių pomidorų puseles (po 3-4 gabalėlius).
4. Grybus dėkite ant grotelių ir kepkite. Kad paviršiuje susidarytų plutelė, rekomenduoju kepti 3-5 minutes ant vidutinės ugnies.
5. Iškepus, grybus dėkite ant gražgarstės, apšlakstykite balzaminiu actu ir uždėkite keletą šviežių baziliko lapelių.
6. Grybus rekomenduoju patiekti su baltuoju arba rožiniu vynu.

Atraskite daugiau įkvėpimų, produktų ir receptų!