14 % nuolaida kilimams su kodu KILIMAI14 | Sutaupykite →
10 € jumsRegistracijaPrisijungimasKrepšelis Menu

Du kalėdinio pyrago, kuris taps šventinio stalo žvaigžde, receptai

Įsivaizduokite, kaip šviežiai iškepto pyrago kvapas užlieja visus namus. Turime du nuostabiai drėgno pyrago receptus ir patarimų, kaip jį paversti pagrindiniu šventinio stalo akcentu. Išsikepkite ir papuoškite tobulą kalėdinį tortą.
Iškepkite ir papuoškite šventinį tortą.

Iškepkite ir papuoškite šventinį tortą.

Kalėdinis pyragas be glitimo

Šį pyragą galite kepti tiek su miltais be glitimo, tiek su klasikiniais miltais. Abiem atvejais gausite nuostabų pyragą. Tai labai lengvas ir greitas kepinys, skirtas ne tik Kalėdoms.
Tešlai

  • 4 kiaušiniai
  • 2 puodeliai cukraus
  • puodelis miltų be glitimo
  • puodelis kokosų (arba maltų riešutų ir pan.)
  • 1 indelis grietinėlės (200 ml)
  • 1 šaukštas kepimo miltelių (10 g)
Papuošimui
  • šokoladinis glajus
  • apelsinų griežinėliai
  • mėtos ar melisos lapeliai
  • Kaip gaminti

    1. Pirmiausia, išplakite kiaušinius su cukrumi. atsargiai įmaišykite miltus, kokosus ir kepimo miltelius.
    2. Kepkite pyragą iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.
    3. Iškepusį pyragą išverskite ir papuoškite šokoladu, apelsinų griežinėliais ir melisos lapeliais.
    Formą ištepkite sviestu.

    Formą ištepkite sviestu.

    Riebalais išteptą formą pabarstykite miltais.

    Riebalais išteptą formą pabarstykite miltais.

    Tada supilkite tešlą.

    Tada supilkite tešlą.

    Jei norite marmurinio pyrago, supilkite kitos spalvos tešlą.

    Jei norite marmurinio pyrago, supilkite kitos spalvos tešlą.

    Iškepęs pyragas yra gražiai apskrudęs.

    Iškepęs pyragas yra gražiai apskrudęs.

    Kai tortas atvės, pradėkite puošti.

    Kai tortas atvės, pradėkite puošti.

    Lazdyno riešutų pyragas su šokolado glajumi

    Šis kalėdinis pyragas šventiškesnis, jame daug graikinių riešutų. Rezultatas jus tikrai nustebins.
    Tešlai

    • 3 kiaušinių tryniai
    • 3 kiaušinių baltymai
    • 120 g sviesto
    • 150 g cukraus
    • 200 g pusiau rupių miltų
    • 150 g maltų riešutų
    • 130 ml pieno
    • 1/2 kepimo miltelių (5 g)
    Torto papuošimui

    • 100 g 70 % šokolado
    • 100 ml grietinėlės
    • Riešutai ir vaisiai pagal skonį ir sezoną
    Kaip gaminti

    1. Kiaušinių trynius, sviestą ir cukrų plakite iki putų.
    2. Įmaišykite miltus, riešutus, pieną ir kepimo miltelius.
    3. Tuomet suplakite džiovintus kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite juos į tešlą.
    4. Tešlą supilkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 35-40 minučių.
    5. Iškepus tortui, jį apipilkite šokoladiniu kremu.
    6. Šokoladiniu glajumi aplietą pyragą papuoškite vaisiais, riešutais ir šokolado trupiniais.

    Dažniausiai užduodami klausimai

    Kaip sukurti marmuro efektą ant torto?

    Tešlą padalykite į dvi dalis ir vieną iš jų nuspalvinkite kakava. Tada pakaitomis pilkite šviesią ir tamsią tešlą į formą ir švelniai sukamaisiais judesiais perbraukite iešmeliu, kad abi tešlos susimaišytų.

    Kaip sužinoti, ar pyragas iškepęs?

    Pyragas yra iškepęs, kai į jį įsmeigiamas ir ištraukiamas medinis iešmelis lieka švarus, be tešlos likučių.

    Kaip pasigaminti paprastą šokoladinį glajų pyragui?

    Mikrobangų krosnelėje pašildykite 100 ml plaktos grietinėlės. Tada į ją sulaužykite juodojo šokolado plytelę. Palaukite apie 2 minutes ir išmaišykite, kad gautųsi graži vientisa masė. Šį glajų galite naudoti kitiems desertams, ledams ir vaisiams.