Ši svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie failų naudojimą, taikymą ir patvirtinimą rasite čia

ok
Menu
5 € jumsRegistracijaPrisijungimas5 € jumsKrepšelis
PradžiaPradžiaĮkvėpimas

Paruoškite vėlyvus pusryčius su maisto tinklaraštininke Kitchenette

Pagaliau – savaitgalis! Metas iš tiesų pasimėgauti gyvenimu. Palepinkite save puikiais vėlyvais pusryčiais pagal maisto tinklaraštininkę Kitchenette. Tam prireiks įprastos virtuvės įrangos, kokybiškų ingredientų ir šiek tiek laiko.

Tie, kuriems patinka kūryba virtuvėje, įsimylės vaflius. Juk juos patiekti galima su bet kuo! O saldžių pusryčių mėgėjai įvertins avižinių dribsnių košę su cinamonu ir vanile. Tikimės, kad atrasite savo naują mėgstamiausią pusryčių patiekalą ir pasisemsite įkvėpimo! Taigi, pirmyn į savaitgalį!

P.S. Jei skaitote tai darbo dieną, galbūt atrasite savo mėgstamiausią darbo dienos pusryčių pasirinkimą! Juk net ir darbo diena gali būti tikra švente.

Vafliai su sūriu

4 porcijos

Ingredientai:
220 g kvietiniai miltai (pusę galite keisti į viso grūdo)
40 kukurūzų krakmolas
1 šaukštelis kepimo miltelių
½ šaukštelis maistinės sodos
1 šaukštelis druskos, šviežiai maltų pipirų
330 g kefyras
2 kiaušiniai
60 g sviestas
110 g tarkuotas sūris (Gouda arba Čederis)
140 g pjaustyti virti špinatai

Patiekimui:
supjaustytos daržovės (avokadas, vyšniniai pomidorai, svogūnai, alyvuogės)
feta sūris
rūkytos lašišos griežinėliai
krapų ir baziliko lapeliai
keptas kiaušinis

Gaminimo eiga:

1.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, maistinę sodą, druską ir pipirus. Mišinį gerai išmaišykite.

2.
Mažame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Leiskite sviestui šiek tiek atvėsti. Sudėkite likusius ingredientus: kefyrą, kiaušinius, tarkuotą sūrį ir žoleles. Įkaitinkite vaflinę iki vidutinės kaitros.

3.
Puodo ir dubenio turinį sumaišykite į vieną. Čia galioja ta pati taisyklė kaip ir blynams: mišinio nemaišykite per stipriai. Maišykite tik tiek, kiek reikia, kad tešloje neliktų neišmaišyto miltų mišinio. Paruošę tešlą, vaflius kepkite iki gražiai pagels. Prieš kepdami, nepamirškite vaflinės padengti plonu riebalų sluoksniu.

4.
Ant vaflių uždėkite norimus pagardus.

Avižinių dribsnių košė

4 porcijos

Ingredientai:
1 tarkuotas obuolys su žievele
130 g smulkūs avižiniai dribsniai
1 l vandens
3 šaukštai chia sėklų
žiupsnelis druskos
2 šaukštai medaus
prieskoniai (cinamonas, kardamonas arba vanilė)

Patiekimui:
4 persikai, abrikosai arba slyvos
20 g sviestas
1 šaukštas vandens
½ šaukštelis cinamono, vanilės ar kardamono
sauja (skrudintų) riešutų ar sėklų
1 šaukštelis klevų sirupo arba medaus

Gaminimo eiga:

1.
Sudėkite visus ingredientus į vidutinio dydžio puodą. Padėkite ant kaitlentės ir viską trumpai virkite, kol sutirštės.

2.
Tuo tarpu, trumpai pakepinkite riešutus keptuvėje. Išjunkite kaitinimą ir riešutus apšlakstykite klevų sirupu. Perkelkite juos ant kepimo popieriaus, kad visiškai atvėstų.

3.
Į keptuvę sudėkite supjaustytus vaisius, sviestą, 1 šaukštą vandens, cinamoną ir virkite iki vaisiai suminkštės. Virimo laikas labai skirsis priklausomai nuo vaisių rūšies.

4.
Sudėkite košę į dubenėlius, ant viršaus uždėkite vaisių su jų sultimis, apibarstykite riešutais ar sėklomis, galiausiai galite lengvai apšlakstyti klevų sirupu.